Ukraina privatizuos nacionalinę kino studiją, cirką ir virtinę kitų kultūros objektų

  • Teksto dydis:

Ukraina ketina per artimiausius trejus metus privatizuoti nacionalinę kino studiją, cirką ir virtinę kitų kultūros objektų.

„Į valstybinės reikšmės objektų, kurie bus privatizuoti 2017-2020 metais, sąrašą įtraukta ištisa virtinė Ukrainos valstybinių cirkų bei kino studijų, įskaitant Ukrainos nacionalinį cirką ir Nacionalinę Oleksandro Dovženkos kino studiją“, – sakoma leidinio „Zerkalo nedeli“ straipsnyje.

Objektų, kuriuos ketinama privatizuoti, sąraše yra 893 valstybinės įstaigos, tačiau galiausiai jų skaičius turėtų siekti beveik 4 000. Norima privatizuoti Nacionalinį Ukrainos, Charkovo, Dnipro, Odesos, Kryvyj Riho ir Lvovo cirkus, Nacionalinę Oleksandro Dovženkos kino studiją, Ukrainos dokumentinių filmų studiją bei Ukrainos animacinių filmų studiją.

Kaip pažymima leidinyje, šias įstaigas privatizuoti Ukraina įsipareigojo pagal susitarimą su Tarptautiniu valiutos fondu. Tačiau nacionalinį statusą turinčių objektų pardavimas teisiniu ir politiniu atžvilgiu yra itin sudėtingas procesas.


Šiame straipsnyje: Ukrainaprivatizacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Atotranka yra vadinamas šaunamojo ginklo atšokimas atgal, išlekiant kulkai. Kai šaudai iš šautuvo ar automato, visada būna stipri atotranka. Kai imiesi agresyvių veiksmų politikoje, visada taip pat būna stipri atotranka. Lietuvos valdžia imasi agresyvių veiksmų Ukrainoje. Net pirmoji pasaulyje siunčia ginklus ukrainiečiams. Ukrainiečiai naudoja tuos ginklus Ukrainos rusų naikinimui. Kokia atotranka Lietuvai? Nuo 2014 metų sugedo Ukrainos santykiai su Rusija. Rusija atsisakė planų gaminti karinės raketos SS-18 naują versiją Ukrainos komplekse Južmaš. Kompleksui pradėjo trūkti pinigų atlyginimams. Ką padarė korumpuoti ukrainiečiai iš Južmaš? Tikriausiai pardavė technologijas ir net gal raketų variklius Šiaurės Korėjai (plačiau apie tai - čia). Dabar gi Šiaurės Korėja grąsina branduolinėmis raketomis užpulti didžiausius mūsų pagrindinės sąjungininkės - Amerikos - miestus. Tai jau labai blogai.

Kęstas

Kęstas portretas
Bet palaukit, gali būti dar blogiau. Šiaurės Korėjos sąjungininkė Kinija sugalvojo, kad Baltijos jūra yra tokia svarbi kariniu požiūriu Kinijai, jog atsiuntė į Baltijos jūrą Kinijos karo laivus. Jei svarbi, tai svarbi. Šiaurės Korėja tuo pagrindu gali susprogdinti vieną raketą su branduoliniais ginklais Klaipėdoje. Čia tai būtų atotranka... Dabar eikit ir paaiškinkit šį politikos pradžiamokslį Grybauskaitei ir Skverneliui. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

tai

tai portretas
Prichvatizacija "Lietuvos kuro" pavyzdžiu- tokią chocholai valstybę pra...ko.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių