Ukraina tikisi pagrindinės NATO nepriklausančios partnerės statuso

  • Teksto dydis:

Ukrainos parlamentas trečiadienį paprašė, kad Jungtinės Valstijos padidintų saugumo garantijas Kijevui ir paskelbtų jį pagrindiniu sąjungininku iš NATO nepriklausančių šalių.

Už šį nutarimą dėl kreipimosi į JAV Kongresą nubalsavo 232 iš posėdyje dalyvavusių 327 deputatų 450 vietų Aukščiausioje Radoje, pranešė vienas naujienų agentūros „Unian“ korespondentas.

„Laikantis Budapešto memorandumo dvasios ir raidės, taip pat plėtojant strateginę partnerystę tarp mūsų valstybių, kreipiamės į JAV ir prašom iš naujo išnagrinėti klausimą dėl gynybos sutarties su Ukraina bei suteikti Ukrainai pagrindinės NATO nepriklausančios partnerės statusą“, – sakoma kreipimesi.

Įstatymų leidėjai pažymėjo, kad Ukraina siekia reikšmingai sustiprinti dvišalę partnerystę su Jungtinėmis Valstijomis saugumo srityje. Pasak jų, pagrindinio JAV partnerio statusas yra suteiktas tiek valstybėms, kuriose viešpatauja taika – Australijai, Naujajai Zelandijai, Japonijai – tiek į konfliktus įsitraukusioms šalims, tokioms kaip Pietų Korėja, Afganistanas arba Izraelis.

„Pagrindinės NATO nepriklausančios partnerės statuso suteikimas Ukrainai ir dvišalės Ukrainos ir JAV gynybos sutarties sudarymas padarytų didžiulę įtaką (pastangoms) nutraukti Rusijos agresiją prieš Ukrainą, agresorės sustabdymui ir užkirsti kelią kurstyti didelį karą Europoje“, – sakoma Aukščiausiosios Rados dokumente.


Šiame straipsnyje: UkrainaJAVNATOstatusaskaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

darius

darius portretas
Greiciau Ukraina i NATO priimti,kad vatuvkes daugiau svetimu zemiu negaletu grobti.Slyksti tauta tie rusai.

Turint tokius draugiškus ,pasalūniškus kaimynus

Turint tokius draugiškus ,pasalūniškus kaimynus portretas
Kas belieka.Apgavo slavai ,parodė savo veidą.Dabar tik į NATO.Patys rusai pastūmėjo link NATO ,ot šaunuoliai !

O kas Ukrainai belieka ?

O kas Ukrainai belieka ? portretas
Kai tie ,kurie vaizdavo brolišką tautą iš rytų....paslapčia užpuolė,ginklus tiekia,separatistus vaidina...bet žūva realūs rassijos kareiviai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių