Ukrainoje uždraustas rusiškas televizijos kanalas apie medžioklę ir žvejybą

  • Teksto dydis:

Ukraina ketvirtadienį uždraudė rodyti vieną ilgai transliuotą rusišką televizijos kanalą apie medžioklę ir žvejybą, nes neseniai per jį buvo parodytas vienas Rusijos vyriausiosios žvalgybos valdybos (GRU) narys.

Tai nėra pirmas Kijevo sprendimas neleisti rodyti šalyje rusiškų laidų. Ukraina tokiomis priemonėmis bando atsakyti Maskvai, kuri kursto jau 34 mėnesius besitęsiantį prorusišką sukilimą Ukrainos rytuose.

Konfliktas jau pareikalavo daugiau kaip 10 tūkst. gyvybių, o Rusijos ir Ukrainos diplomatiniai santykiai visiškai įšalo. Tuo tarpu Maskvos ir Vakarų santykiai pasiekė žemiausią lygį nuo Šaltojo karo laikų.

Ukraina gruodį taip pat uždraudė rusiškas knygas, kuriose šlovinamas Kremlius ir jo lyderiai arba kuriose pritariama „totalitarinėms pažiūroms“. Šis žingsnis dar labiau supykdė abi valstybes.

Ukrainos nacionalinės radijo ir televizijos transliacijų tarybos atstovai sakė, kad kanalo „Medžiotojas ir žvejys HD“ (Ochotnik i rybolov HD) licencija atšaukiama dėl galimo Europos konvencijų pažeidimo.

Jos teigimu, dviejose vasarį transliuotose laidose pasirodė vienas aukšto rango GRU pareigūnas. Ukrainos nacionalinėje televizijoje draudžiama skleisti informaciją apie šią organizaciją.

Žiniasklaidos organizacija „Žurnalistai be sienų“ (RSF) savo 2016 metų Pasaulio spaudos laisvės indekse skyrė Ukrainai 107-ąją iš 180 vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
MATOT PUTLERIS JUK AISKINO KAD SAMDINIAI APSIPERKA MEDZIOKLES PARDUOTUVEJ. Bet kaip ten pagal ji galima gradus ir ju saudmenis parduot?blogai kad ukrainoj aligarhines ir kitos frakcijos pesasi .O reiktu dabar ipac susivieniti pries kremliaus fasistini okupanta.

To suknistam anonimui

To suknistam anonimui portretas
Klasyk kremlini kiek moka už vieną mėšliną maliavą?

Anonimas

Anonimas portretas
ukraina yra didelė ir ten debilų yra daugiau negu lietuvoje,nors ir lietuvos landzberginiams gyvuliams padaryt tai proto užtenka,nes jie visi yra kgb fašistai,banderos ir landzberginės mandavoškės
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių