Ukrainoje vyksta aktyvioji tarptautinių karinių pratybų „Rapid Trident“ fazė

  • Teksto dydis:

Ukrainos vakaruose, Lvovo srityje esančiame tarptautiniame taikdarystės ir saugumo centre antradienį prasidėjo aktyvioji karinių taktinių pratybų „Rapid Trident 2014“ („Staigusis tridantis 2014“) fazė.

Pirmąją šios fazės dieną amerikiečių dalinys leidosi į 40 kilometrų žygį, judėdamas karinės technikos kolona; lygiagrečiai su amerikiečiais panašias užduotis vykdė ir Ukrainos bei Bulgarijos kariai, pranešė Ukrainos gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

„Pagal pratybų scenarijų, nutįsusios kelis šimtus metrų karinės technikos kolonos kelyje laukė pasalose įsitaisę daugybė „diversantų“ grupių, „užminuotų“ atkarpų, kelią blokavo „įsiutę“ vietiniai gyventojai ir t.t. Kariams teko „atremti“ staigius išpuolius, padėti „sužeistiesiems“, atlikti „išminavimą“, stengtis susitarti su „civilių“ vadeivomis“, – nurodo ministerija.

Pasak stebėtojų, kariai užduotis vykdė maksimaliai artimomis kovai sąlygomis.

Karinės pratybos „Rapid Trident 2014“, kuriose dalyvauja apie 1200 karių iš 15 šalių (JAV, Ukrainos, Lenkijos, Lietuvos, Latvijos, Moldovos, Rumunijos, Bulgarijos, Gruzijos, Azerbaidžano, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Norvegijos, Kanados, Ispanijos), prasidėjo prieš savaitę, rugsėjo 15 dieną, ir tęsis iki šio mėnesio 26 dienos netoli Lvovo miesto, esančio už maždaug 1 000 kilometrų nuo separatistinio konflikto židiniu tapusio Donecko.

JAV ketino į pratybas atsiųsti apie 200 karių iš 173-osios pėstininkų divizijos, kurios bazė yra Italijoje. Tai pirmasis amerikiečių kariškių dislokavimas Ukrainoje nuo balandžio, kai šalies rytuose prasidėjo Maskvos remiamas separatistinis sukilimas.

Lietuvai pratybose atstovauja būrys pėstininkų žvalgų iš Karaliaus Mindaugo husarų ir Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionų bei keli štabo karininkai, iš viso 38 kariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Ukrainieciai ismokins kvailius europiecius ir amerikiecius kaip reikia ginklus atiduoti rusam ir pasiduoti. Galvoju ir likusiems reikia perduoti ukrainieciu patirti. Visus reikia apmokinti kariauti pries rusus Apmokinti turi ukrainieciai visa nato kariuomene o tai dar kas nors panores pasaudyti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių