Ukrainos prezidentas su netikėtu vizitu atvyko į Vokietiją

  • Teksto dydis:

Kyjivui siekiant užsitikrinti tolesnę Vakarų paramą, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį su netikėtu vizitu atvyko į Vokietiją, pranešė policija.

Ukrainos prezidento atstovas spaudai  atstovas spaudai Serhijus Nykyforovas teigė, kad kelionės tikslas – aplankyti JAV karinę bazę Vysbadene, iš kurios koordinuojama partnerių pagalba Kyjivui.

Apie vizitą socialiniame tinkle „X“ taip pat užsiminė Ukrainos prezidento administracijos vadovas Andrijus Jermakas.

Šis V. Zelenskio vizitas vyksta tuo metu, kai Ukraina paskelbė iš Vokietijos gavusi vidutinio nuotolio oro gynybos sistemas „Patriot“.

„Į Ukrainą iš Vokietijos atvyko dar viena oro gynybos sistema „Patriot“!“ – socialiniuose tinkluose nurodė Ukrainos gynybos ministerija.

Frankfurto policijos atstovas spaudai naujienų agentūrai AFP sakė, kad V. Zelenskis turi susitikimą Reino ir Maino srityje. Tačiau daugiau informacijos jis nepateikė.

Policijos atstovas spaudai sakė, kad policijos pareigūnai palydėjo V. Zelenskį iš Frankfurto oro uosto į netoliese esantį Vysbadeną. Pranešama, kad saugumo sumetimais buvo laikinai sustabdytas eismas.

Trečiadienį leidinys „Politico“ pranešė, kad Vokietijos gynybos įmonėms buvo duotos 24 valandos, per kurias jos, remdamosi aukštų vyriausybės pareigūnų prašymu, turėjo sudaryti ginkluotės, kuri kitais metais galėtų būti išsiųsta į Ukrainą, sąrašą.

Praėjusiais metais JAV gynybos departamentas Vysbadene įsteigė naują organizaciją, koordinuojančią ilgalaikę paramą saugumo pajėgoms.

Trečiadienį Ukrainos prezidentas, ragindamas Europos ir JAV sąjungininkus toliau remti Kyjivą, iš anksto nepaskelbtu vizitu apsilankė Osle. Europos Sąjungos aukščiausio lygio susitikimo išvakarėse jis surengė derybas su penkių Šiaurės šalių vadovais.

Kiek anksčiau ketvirtadienį jis vaizdo ryšiu prisijungė prie 27 ES valstybių narių vadovų ir paragino juos toliau remti Ukrainą, kad Rusija nepasiektų pergalės kare.

Per svarbų aukščiausiojo lygio susitikimą Briuselyje ES vadovai daugiausia dėmesio skiria tam, kad Kyjivui būtų suteiktas ketverių metų 50 mlrd. eurų  vertės finansavimo paketas ir būtų susitarta pradėti oficialias ES derybas dėl Ukrainos prisijungimo prie Bendrijos.

Šiuo metu JAV ir ES vidiniai nesutarimai užkerta kelią milijardų eurų (dolerių) pagalbos Ukrainai paketams.

Šiuo metu V. Zelenskis stengiasi sustiprinti tarptautinę paramą Ukrainai po birželio mėnesį pradėto kontrpuolimo, kuris nedavė norimų rezultatų.


Šiame straipsnyje: Ukrainos prezidentasVolodymyras Zelenskisvokietijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių