Ukrainos prezidento laukia susitikimų su aukščiausiais pareigūnais maratonas

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka per darbo vizitą Vašingtone susitiks su aukščiausiais JAV administracijos pareigūnais.

„Mūsų laukia fantastiška programa. Labai svarbu, kad aš, kaip Ukrainos prezidentas, būsiu priimtas Baltuosiuose rūmuose anksčiau už Vladimirą Putiną. Tam, kad visi turėtų informaciją, kad niekam neliktų šanso neteisingumui“, – sakė P.Porošenka susitikime su ukrainiečių bendruomenės atstovais Vašingtone.

Prezidentas informavo, kad vizito metu susitiks su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu), valstybės sekretoriumi Rexu Tillersonu (Reksu Tilersonu), taip pat Gynybos, Prekybos ir Energetikos departamentų vadovybe.

„Niekada nebuvo tokio stipraus vizito. Jis svarbus, nes turėsime progą pabendrauti ir dėl mūsų bendradarbiavimo saugumo, politikos bei ekonomikos srityse“, – aiškino P.Porošenka.

Naujienų agentūros „Interfax“ žiniomis, pirmadienį ryte Ukrainos prezidentas susitiks su JAV viceprezidentu Mike'u Pence'u (Maiku Pensu), o vėliau numatytas jo susitikimas su D.Trumpu.

Be to, antradienį P.Porošenka taip pat ves derybas su gynybos sekretoriumi Jamesu Mattisu (Džeimsu Matisu), Tarptautinio valiutos fondo vadove Christine Lagarde (Kristina Lagard), Pasaulio banko prezidentu Jimu Yong Kimu (Džimu Jong Kimu).

Planuojama, kad po derybų su D.Trumpu Ukrainos prezidentas pabendraus su žurnalistais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Žydas-melagis susitiks su kitu melagiu. Abu teroristai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių