Dėl kyšio teisiamas Izraelio ekspremjeras kalės daugiau nei du metus

  • Teksto dydis:

Izraelio Aukščiausiasis Teismas trečiadienį atmetė susikompromitavusio buvusio šalies ministro pirmininko Ehudo Olmerto apeliaciją dėl aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmės už kaltinimus korupcija 2015 metais.

Toks teismo nuosprendis reiškia, kad E. Olmertas, kuris bausmę atlieka nuo vasario mėnesio, turės atlikti visą 27 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kuri jam buvo skirta dėl atskirų kaltinimų korupcija, kyšininkavimu ir trukdymu teisingumui.

E. Olmertas pateikė apeliaciją dėl teismo paskelbto nuosprendžio ir bausmės už tai, kad šio tūkstantmečio pradžioje, būdamas prekybos ir pramonės ministru, ėmė vokelius su grynais pinigais iš vieno JAV verslininko.

„Teisėjai vienbalsiai nusprendė atmesti šią apeliaciją dėl nuosprendžio ir dėl bausmės griežtumo“, – sakoma Teisingumo ministerijos paskelbtoje teismo posėdžio protokolo kopijoje.

Joje sakoma, kad teisėjai taip pat atmetė prokurorų apeliaciją, kurioje buvo prašoma skirti griežtesnę bausmę kyšių ėmimo byloje, palikdami anksčiau skirtą 18 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Vėliau Izraelio teismas skyrė E. Olmertui dar vieną papildomą kalėjimo mėnesį už trukdymą vykdyti teisingumą.

Į „Maasiyahu“ kalėjimą Ramlos mieste centrinėje Izraelio dalyje vasario 15 dieną patekęs E. Olmertas tapo pirmu buvusiu šalies premjeru, atliekančiu laisvės atėmimo bausmę.

E.Olmertas, premjero poste dirbęs 2006–2009 metais, 2014-ųjų gegužę buvo nuteistas kalėti šešerius metus pagal du atskirus kaltinimus dėl kyšių ėmimo iš didžiulio gyvenamojo komplekso „Holyland“ vystytojų už pagalbą įveikiant įvairias teisines ir planavimo kliūtis.

Aukščiausiasis Teismas 2015-ųjų gruodį sutrumpino bausmę iki 1,5 metų.

E. Olmertas iš premjero posto atsistatydino 2008 metų rugsėjo mėnesį, kai policija rekomendavo pateikti jam kaltinimus dėl kyšininkavimo, tačiau vyriausybės vadovo poste išliko iki 2009 metų kovo, kai jo vietą užėmė „Likud“ partijos lyderis Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus), šiose pareigose dirbantis iki šiol.

Tarptautinėje arenoje jis žinomas kaip taikos pastangų iniciatorius santykiuose su palestiniečiais, bet kaltinimai korupcija užgožė jo nuopelnus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Pas mus Lietuvoje už kyšius,iššvaistytus biudžeto pinigus būna paaukštinti ar perkelti į kitus kabinetus.Taip yra miestų savivaldybėse,taip yra seime.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių