Už narkotikų kontrabandą Rusijos pilietė nuteista kalėti iki gyvos galvos

  • Teksto dydis:

Rusijos pilietė Marija Dapirka Vietname nuteista kalėti iki gyvos galvos už beveik 3 kg kokaino gabenimą, penktadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė Rusijos generalinis konsulatas Ho Či Minyje.

„Gegužės 4 dieną Ho Či Minyje įvyko teismo posėdis, kuriame buvo nagrinėjama narkotinių medžiagų gabenimu kaltinamos Rusijos pilietės M. A. Dapirkos byla. Ho Či Minio liaudies teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį. Jai skirta laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė. Jei nebus pateikta apeliacija, teismo nutarimas įsigalios po 30 dienų“, – nurodė Generalinis konsulatas.

Rostove prie Dono gyvenusi Marija Dapirka 2014 metais buvo sulaikyta Ho Či Minio oro uoste. Jos lagamine buvo rasta 2,78 kg kokaino.

Jos giminių ir draugų socialiniame tinkle „VKontakte“ sukurtame puslapyje buvo paskelbta, kad šį lagaminą Rusijos gyventojai padovanojo jos draugas iš Nigerijos, o ji pati nežinojusi ką gabena. Areštavus merginą afrikietis dingo.

Taip pat skelbiama, kad M. Dapirka apie metus gyveno Tailande, kur ji dirbo ekskursijų gide. Ten ji susipažino su minėtu nigeriečiu ir ketino už jo ištekėti.

Mergina išbuvo viename Vietnamo kalėjime keletą metų laukdama teismo verdikto.

Anksčiau jos artimieji skelbė, kad pagal Vietnamo įstatymus M. Dapirkai gresia mirties bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių