V. Putinas giria D. Trumpą kaip atvirą politiką su šviežiu požiūriu

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad laiko Jungtinių Valstijų vadovą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) atviru ir nuoširdžiu žmogumi.

„Jis yra atviras ir nuoširdus žmogus“, – sakė V.Putinas per susitikimą su tarptautinių naujienų agentūrų vadovais Sankt Peterburge.

Pasak Rusijos lyderio, D. Trumpo „neįmanoma priskirti įprastų politikų kategorijai“.

„Manau, jog tai – privalumas. Jis turi šviežią požiūrį į dalykus“, – sakė V.Putinas.

Tačiau jis taip pat pabrėžė, jog dar neturi galutinės nuomonės apie D.Trumpą, nes nebuvo su juo susitikęs asmeniškai.

„Kaip galima būti žmogaus, kurio nepažįstate, draugu? Aš nemanau, kad jis gali mane vadinti draugu. Mes dar nebuvome susitikę“, – kalbėjo V.Putinas.

„Kai kuriems žmonėms jis patinka, kai kuriems – ne“, – sakė Rusijos prezidentas, toliau kalbėdamas apie naująjį Amerikos vadovą.

V.Putinas taip pat sakė neketinąs patarinėti D.Trumpui, kaip vadovauti Jungtinėms Valstijoms. Be to, jis pabrėžė dar nežinantis, kaip toliau klostysis Rusijos ir JAV santykiai, „turint galvoje tebesitęsiančią politinę kovą Vašingtone“.

„O Jungtinėse Valstijose nesiliaujanti rusofobiška isterija yra skirta tam, kad dabartiniam JAV prezidentui būtų trukdoma normaliai dirbti“, – sakė V.Putinas ir išreiškė viltį, kad „anksčiau ar vėliau ji baigsis“.

„Esame kantrūs žmonės, mokame laukti ir lauksime“, – sakė jis.

Neveiksmingi bandymai sulaikyti Rusiją

Bandymai sulaikyti savo nacionalinius interesus ginančią Rusiją ekonominiais apribojimais, neatitinkančiais tarptautinės teisės principų, neturi jokio poveikio, ketvirtadienį pareiškė šalies prezidentas Vladimiras Putinas.

Per susitikimą su tarptautinių naujienų agentūrų vadovais V.Putinas pažymėjo, kad kai kuriose šalyse vyraujanti „rusofobija“ iš dalies yra susijusi su daugiapolio pasaulio formos įsigalėjimu. Pasak Rusijos vadovo, partneriams tai kelia „susierzinimą“.

Be to, jis pabrėžė, kad partneriai kai kuriose šalyse „ėmė mėginti varžyti Rusiją, sulaikyti jos teisėtą siekį užtikrinti savo nacionalinius interesus, imdamiesi įvairių veiksmų, neatitinkančių tarptautinės teisės normų; taip pat ekonominių apribojimų“.

„Dabar (jie) mato, kad tai neveikia, nėra jokio poveikio; ir tai sukelia tam tikrą vidinį susierzinimą, norą kokiais nors būdais pasiekti savo (tikslą), o tai lemia siekį paaštrinti situaciją. Deja, tiems, kas taip elgiasi, mes dingsties nesuteikiame. Bet tą dingstį (jie) stengiasi surasti, kaip pas mus sakoma, tuščioje vietoje“, – pareiškė V.Putinas.

Kremliaus vadovas per televiziją sakė besitikintis, kad „rusofobija nesitęs pernelyg ilgai, nesitęs amžinai; jeigu turi atsirasti tik suvokimas, kad tai nėra veiksminga ir kenkia visiems“.

Atsakas JAV

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad Ramiojo vandenyno salose, į kurias pretenzijas taip pat reiškia ir Japonija, jo šalies kariniai daliniai buvo dislokuoti kilus nerimui dėl JAV karinio aktyvumo tame regione.

Rusijoje Pietų Kurilais, o Japonijoje – Šiaurinėmis teritorijomis vadinamas keturias salas baigiantis Antrajam pasauliniam karui užėmė Sovietų Sąjunga, o dėl šio teritorinio ginčo Rusija ir Japonija iki šiol nėra pasirašiusios taikos sutarties.

Ketvirtadienį per susitikimą su tarptautinių naujienų agentūrų vadovais V.Putinas teigė, kad JAV veikiausiai ir toliau dislokuos savo priešraketinės gynybos sistemas, net jei Šiaurės Korėja sutiks nutraukti savo branduolinę ir raketų programas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių