V. Putinas kaltinimus esą Rusija kišasi į JAV rinkimus vadina isterija

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pavadino „isterija“ kaltinimus, kad Rusija mėgino įsikišti į JAV prezidento rinkimus, įsibraudama į Amerikos politinių įstaigų serverius.

„Prie mitinių išgalvotų problemų priskirtina ir JAV išplėtota isterija, kitaip negaliu pasakyti, dėl Rusijos įtakos dabartinių Amerikos prezidento rinkimų eigai“, – sakė V.Putinas diskusijų klubo „Valdai“ plenarinėje sesijoje Sočyje.

„Nejaugi kas nors rimtai mano, kad Rusija gali kažkaip paveikti amerikiečių pasirinkimą? – pridūrė jis. – Negi Amerika yra kokia nors bananų šalia: Amerika – didi valstybė. Jeigu aš neteisus,pataisykite mane“.

Vašingtonas praėjusią savaitę oficialiai apkaltino Rusijos vyriausybę „kišimusi“ į 2016 metų JAV prezidento rinkimus, įsilaužus į JAV politinių įstaigų serverius, ką Kremlius ne kartą neigė.

V.Putinas karštai atmetė šiuos kaltinimus ir pareiškė, kad jais siekiama atitraukti amerikiečių dėmesį nuo vidaus problemų.

„Žymiai paprasčiau atitraukti žmonių dėmesį į vadinamuosius rusų hakerius, šnipus, įtakos agentus ir taip toliau“, – sakė V.Putinas.

Rusijos valdžia užsipuolė Vašingtoną dėl „precedento neturinčių“ grasinimų, kai JAV viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) šį mėnesį sakė NBC televizijai, kad V.Putinas gaus „žinią“ dėl tariamo įsilaužimo.

NBC vėliau pranešė, kad Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) rengia atsakomąją kibernetinę ataką, kuri „sukrės ir suglumins“ Kremliaus vadovybę.

Rusijos užsienio reikalų ministerija praėjusį savaitgalį pranešė, kad į jos senąjį nenaudojamą tinklalapį įsilaužta iš Jungtinių Valstijų ir jame palikta pašaipi žinutė.

Ministerijos atstovė Marija Zacharova pasamprotavo, kad „tai arba pradėjo veikti griaunančioji kibernetinė mašina, apie kurią skelbė J.Bidenas, arba provokuojanti rinkimų kampanija Valstijose atvedė žmones į tokią būseną, kad jie ėmė viską griauti savo kelyje“.

Rusijos prezidentas dar pažymėjo neturįs tokios galingos propagandinės mašinos, kuri galėtų paveikti rinkimus Vakarų šalyse, bet neatsisakytų jos.

„Taip, draugai, norėčiau turėti tokią propagandinę mašiną Rusijoje, bet to, deja, nėra. Neturime tokių globalių žiniasklaidos priemonių kaip CNN, BBC ir kai kurių kitų; mes tokių galimybe kol kas neturime“, – apgailestavo V.Putinas.

Taip jis reagavo į tvirtinimus, kad Vakaruose kai kurie rinkėjai savo sprendimą daro veikiami Rusijos propagandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
Rusija viska neigia is eiles ,kad isibrove ir okupavo Donecko ir Lugansko apskitis,kad okupavo Krima..,kad okupavo Abchazija ,kad okupavo dali Moldovos ...ir padare Prednestrovija.....net Baltarusija ,o tai uzsuks dujas uzdarys siena ,juk jei pasiprasys i EES ....po 10 val .... sugarmes visa armija GRU persirenge i"traktoristus ir shaxtiorus.".

specialiai beretiniams psichopatams

specialiai beretiniams psichopatams  portretas
Jei išėjus ima lyti, Rusas kaltas čia, brolyti! Jei premjeras nupendėjęs, kaltas rusas niekadėjas. Jeigu dirbti nėra noro. Kalti rusiški ofšorai. Jei sulūžo vonios kranas, Kaltas rusiškas Ivanas. Jei alga kaip pas zulusą, Paieškojęs rasi rusą. Jeigu pensija-mažiausia, Rusas kaltas kuo tikriausiai! Ir už karštį. Ir už šaltį, Tiktai rusą tenka barti. Ponas Dievas kūrė rusą, Kad gadintų mūsų tūsą. Jei ne rusas, ne kaimynas. Būtų Dašos sausas klynas. Ir į kelnes ji nedėtų, Tėviškėlė sužydėtų.

Faraziejai

Faraziejai portretas
Taraziejais vadinami žmonės, kurie vieną galvoja, antrą sako, o trečią daro. Bet visuomet meluoja. Kremliaus lėktuvai pralekia arti JAV laivų, laivai demonstratyviai plaukioja Baltijos ir Juodosios jūrose arti kitų valstybių sienų, jų lėktuvai skrenda per Turkijos teritoriją ir vienas buvo numuštas. Patys isterikuoja, o kitiems meta kaltę. Ar tai ne faraziejiškumas? Petras Taurantas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių