V. Putinas nurodė imtis specialių priemonių dėl „nedraugiškų Ukrainos veiksmų“

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pasirašė įsaką dėl taikymo specialiųjų ekonominių priemonių, susijusių su „Ukrainos nedraugiškais veiksmais Rusijos piliečių ir juridinių asmenų atžvilgiu“.

Įsakas įsigalioja nedelsiant ir gali būti atšauktas tuo atveju, jei Ukraina atšauks atitinkamus savo sprendimus.

Kremliaus tinklapyje paskelbtu dokumentu V. Putinas pateikė keletą nurodymų, „atsakydamas į Ukrainos nedraugišką ir tarptautinei teisei prieštaraujančią veiklą, susijusią su ribojamųjų priemonių taikymu Rusijos Federacijos piliečiams ir juridiniams asmenims, siekdamas apsaugoti Rusijos Federacijos nacionalinius interesus“.

„Federacinės valstybės valdžios institucijos, Rusijos Federacijos subjektų valstybės valdžios institucijos, kitos valstybinės institucijos, vietos savivaldos institucijos, organizacijos ir asmenys, priklausantys Rusijos Federacijos jurisdikcijai, savo veikloje turi atsižvelgti į tai, kad nuo šio įsako įsigaliojimo dienos kai kuriems fiziniams ir juridiniams asmenys taikomos specialiosios ekonominės priemonės“, - teigiama dokumente.

Prezidentas įpareigojo vyriausybę sudaryti sąrašus fizinių ir juridinių asmenų, kurių atžvilgiu specialiosios ekonominės priemonės bus taikomos, bei šias priemones apibūdinti. Be to, vyriausybei nurodyta „jos kompetencijos ribose imtis kitų priemonių šio įsako vykdymui“.

„Šis įsakas įsigalioja jo pasirašymo dieną ir gali būti atšauktas Rusijos Federacijos vyriausybės siūlymu, jei Ukraina atšauks ribojančias priemones Rusijos Federacijos piliečių ir juridinių asmenų atžvilgiu“, - skelbia V. Putino įsakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xoxliandijai ateina

xoxliandijai  ateina portretas
visiskas pipiec.....

vytis

vytis portretas
Saunuoliai ukrainieciai,ireme peili i teroristu salies nugara.Kiek galima kenteti nusikalteliu salies ruslandijos kisimasi i Ukrainos reikalus.Lietuvos ziopliai politikai tesugeba tik vienas su kitu pjautis ir nesiima jokiu priemoniu sutramdyti vietine rusu irstva.Nei cerkviu,nei mokyklu klausimu nieko nedaro bailiai neraliuoti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių