V. Putinas: Rusijos sportininkų pašalinimas iš olimpiados yra keistas

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį „keistu“ pavadino Rusijos sportininkų pašalinimą iš artėjančių Pjongčango olimpinių žaidynių dėl įtariamos valstybės kontroliuojamos dopingo programos.

„Mums kai kurie dalykai tikrai atrodo keisti“, – sakė V. Putinas, kreipdamasis į šalies olimpinę komandą prieš vasario 9 dieną prasidedančias žiemos žaidynes.

Prezidentas Rusijos olimpiniams sportininkams sakė apgailestaujantis, kad jo vyriausybei nepavyko jų apsaugoti nuo pretenzijų ir puolimų iš išorės.

„Tai labai komplikuoja sąlygas rezultatui pasiekti. Atleiskite mums už tai, kad mes nesugebėjome jūsų nuo to apsaugoti“, – kalbėjo V. Putinas, kurio žodžius transliavo televizija.

Rusija tikisi, kad tarptautinės sporto organizacijos nepavirs tam tikrų šalių valstybinių įstaigų departamentais, kokios galingos jos beatrodytų, pareiškė Kremliaus vadovas.

„Mes, žinoma, labai išgyvename dėl mūsų sportininkų, kuriems nepavyko išvažiuoti į olimpines žaidynes. Darysime viską, kad juos palaikytume“, - sakė V. Putinas, susitikęs su rusų olimpine rinktine.

Rusijos olimpiečiai padėkojo V.Putinui už palaikymą ir padovanojo jam Rusijos olimpinės ledo ritulio rinktinės žaidėjo marškinėlius su visų žaidėjų autografais ir simbolika „Rusija mano širdyje“ (rus. Rossija v mojom serdce).

Tuos marškinėlius prezidentui įteikė ledo ritulio žaidėjas Pavelas Daciukas.

„Visų čia dalyvaujančiųjų vardu norime padėkoti jums už Rusijos ledo ritulio vystymą, už mūsų olimpinės rinktinės palaikymą, taip pat ir už sporto apskritai Rusijoje vystymą“, – sakė P. Daciukas, laikydamasis sovietmečio sportininkų padėkos partijai ir vyriausybei stiliaus.

Pagal sporto terminologiją, pažymėjo jis, V. Putiną galima laikyti „mūsų šalies, Rusijos, kapitonu“.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) uždraudė Rusijos sportininkams dalyvauti 2018-ųjų Žiemos olimpinėse žaidynėse su šalies vėliava dėl dopingo vartojimo plačiu mastu per praėjusias žaidynes.

Nurodė surengti alternatyvias žaidynes

Rusijos prezidentas pavedė savo vyriausybei surengti alternatyvias žaidynes, kuriose dalyvautų sportininkai, dėl dopingo skandalo negalėsiantys rungtis Pjongčango žiemos olimpiadoje, trečiadienį paskelbė jo atstovas.

Prezidentas „priminė ministrų kabinetui apie sprendimą suorganizuoti žaidynes tiems mūsų atletams, kuriems nebuvo leista dalyvauti olimpinėse žaidynėse“, Rusijos naujienų agentūros citavo V. Putino atstovą Dmitrijų Peskovą.

„Jis (prezidentas) pavedė... pagal tų rungtynių rezultatus suteikti tų varžybų medalininkams tokio dydžio premijas kaip ir olimpinėse žaidynėse“, – sakė D. Peskovas.

„Be to, jis taip pat paprašė išnagrinėti klausimą su ekonominės veiklos dalyviais, kad būtų užtikrintas reklamos pritraukimas, ir sportininkai, neįleisti į olimpines žaidynes, gautų pajamų už reklamą“, – pareiškė V. Putino atstovas spaudai.

D. Peskovas teigė, kad dar nenuspręsta, kur ir kada įvyktų tokios žaidynės. Jis taip pat nenurodė, ar jose galės dalyvauti sportininkai iš užsienio ir ar tas varžybas transliuos televizijos. Pasak jo, šiuos klausimus turės išspręsti ministrų kabinetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
šaunuoliai rusai urą rusams

Patriotas

Patriotas portretas
Eina kalbos ,kad pas Jankius netik spalvoti ir pedikai bet ir trasformeriai užsimaskave dalivaus)))

kad

kad portretas
keista ir pas rusus rinktinė, tai yra vien baltaodžiai, kai tuo tarpu, pas jankius ir kitus spalvotų didesnė pusė
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių