V. Putinas: sankcijos Rusijai nesutrukdys tapti ekonomine galia

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį nusitaikė į „nepateisinamas“ Vakarų sankcijas ir sakė, kad jos nesutrukdys Rusijai tapti stipresne ekonomine galia.

V.Putinas sakė, kad nepaisant sunkių sąlygų Rusija turės nepriklausomą ir stiprią ekonomiką su sveiku balansu, be būtinybės varžyti kapitalo judėjimą.

„Mes tikrai norime šalies, kuri būtų stipri, klestinti, laisva ir atvira pasauliui“, – sakė jis per VTB konferenciją dėl investicijų „Rusija šaukia“.

Jis pakartojo, kaip svarbu plėtoti ryšius su Rusijos partneriais rytuose, pasveikino kompanijas, kurios jau yra sudariusios kontraktų su Kinijos kompanijomis, ir sakė, kad Rusija sieks prekybos srityje pereiti prie nacionalinių valiutų.

Nekreipdamas didelio dėmesio į Rusijos ekonomikos silpnėjimą, V.Putinas paminėjo Rusijos biudžeto pergales ir augimo rodiklius pramonės ir žemės ūkio sektoriuose.

„Mūsų užduotis yra sukelti industrinį persilaužimą, sukurti stiprias nacionalines kompanijas gamybos sektoriuose, kurios galėtų gaminti konkurencingus produktus“, – sakė jis.

Pasak prezidento, vyriausybė yra pasirengusi paremti sektorius ir kompanijas, nukentėjusius nuo sankcijų, kurios buvo įvestos dėl Ukrainos krizės.

„Tai apimtų pagalbą jiems didinant kapitalą. Visų pirma aš turiu galvoje finansines institucijas“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.sra.luci.

.sra.luci. portretas
klestes ne rusija o kas ja valdo

Anonimas

Anonimas portretas
malacius Putinas ir tikrai rusija dar klestes

Lt''''''

Lt'''''' portretas
Šizofrezinio drambliuko svaigciojimas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių