V. Putinas: santykiai su JAV degradavo

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad jo šalies santykiai su Jungtinėmis Valstijomis, atrodo, dar labiau pablogėjo, kai Baltuosius rūmus užėmė Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

„Galima sakyti, kad pasitikėjimo lygis darbiniame lygmenyje, ypač kariniame lygmenyje, ne pagerėjo ir veikiau degradavo“, – sakoma Kremliaus paskelbtame V. Putino interviu televizijai „Mir“ tekste.

Šie komentarai buvo paskelbti prieš JAV valstybės sekretoriui Rexui Tillersonui (Reksui Tilersonui) ir Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui pradedant įtemptas derybas Maskvoje dėl numanomos Sirijos režimo pajėgų cheminės atakos ir vėlesnio Vašingtono atsakomojo raketų smūgio.

Per pirmąjį aukšto rango JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) vizitą Rusijoje Maskva ir Vašingtonas stengiasi išsiaiškinti vienas kito tikruosius ketinimus.

JAV kaltina Maskvos sąjungininką Sirijos prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą) įvykdžius pražūtingą cheminę ataką, nusinešusią dešimtis civilių gyvybių. Vašingtonas atsakydamas praeitą penktadienį smogė sparnuotosiomis raketomis vienai Sirijos režimo oro pajėgų bazei.

V. Putinas piktai atmetė kaltinimus Damaskui ir pasmerkė JAV surengtą bombardavimą kaip „tarptautinių įstatymų pažeidimą“.

Absurdiški raginimai

Nors buvo prognozuojama, kad atėjus į valdžią D. Trumpui Amerikos santykiai su Rusija atšils, panašu, kad per R. Tillersono ir S. Lavrovo derybas bus daugiausiai kalbama apie nesutarimus dėl Sirijos, kur per jau šešerius metus besitęsiantį konfliktą žuvo daugiau kaip 320 tūkst. žmonių.

Vašingtonas sakė turintis vilčių įtikinti Rusiją neberemti B.al Assado, bet Kremlius trečiadienį pareiškė, kad tokie raginimai yra „gana absurdiški“.

Prieš atvykstant R. Tillersonui Maskvoje jau buvo išblėsusios viltys, kad D. Trumpas tesės savo pažadą pagerinti santykius su Rusija, Jungtinėse Valstijose skambant kaltinimams, kad V. Putinas slapta dėjo pastangas, kad Amerikos prezidentu būtų išrinktas Niujorko nekilnojamojo turto magnatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
2 arogantiski cinikai zaidziantys zmoniu gyvybemis

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Kai šitas demagogas prasižioja, įtariu, kad Gebelsas ima grabe vartytis...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių