V. Putinas sveikina JAV „realybės suvokimą“ Šiaurės Korėjos krizėje

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad sveikina JAV „realybės suvokimą“ Šiaurės Korėjos krizėje, kai Vašingtonas pareiškė esąs pasirengęs deryboms su Pchenjanu be jokių išankstinių sąlygų.

„Labai geras ženklas, demonstruojantis, kad amerikiečių lyderiai juda realybės suvokimo link“, – pareiškė V. Putinas per savo kasmetinę spaudos konferenciją.

„Manome, kad abiem pusėms reikia liautis bloginus situaciją“, – pridūrė jis.

„Šiaurės Korėja yra uždara šalis. Užtenka vieno (raketos) paleidimo iš Šiaurės Korėjos, ir pasekmės bus katastrofiškos“, – teigė Rusijos prezidentas.

Pasak V. Putino, Pchenjanas jaučia, kad Vašingtonas jam grasina, ir „nemato jokio kito būdo išlikti, kaip tik vystyti masinio naikinimo ginklus“.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad Rusija „nepripažįsta Šiaurės Korėjos branduolinio statuso; privalome būti labai atsargūs“.

Antradienį JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas) Vašingtone sakė, kad jo šalis yra pasirengusi derėtis su Šiaurės Korėja „be jokių išankstinių sąlygų“. Anksčiau JAV reikalavo, kad Pchenjanas, prieš sėsdamas prie derybų stalo su Vašingtonu, privalo nusiginkluoti.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas trečiadienį pareiškė, kad Maskva tokį JAV pareiškimą vertina teigiamai.

„Galime teigti, kad tokie konstruktyvūs pareiškimai daro mums gerokai didesnį įspūdį nei konfrontacinė retorika, kurią iki šiol girdėjome. Be jokių abejonių tai galima pasveikinti“, – sakė D. Peskovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niekšai jankiai

Niekšai jankiai portretas
JAV yra pasaulinio masto agresorius ir pavojus. Tam kad suvaldyti vidinę krizę sukelia karus. Dabar jie nori užpulti Š. Korėja bei grasina Iranui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių