V. Putinui – padėka iš D. Trumpo lūpų

  • Teksto dydis:

Vladimiras Putinas ir Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį telefonu aptarė krizę dėl Šiaurės Korėjos branduolinės programos, o JAV prezidentas taip pat atliko neįprastą žingsnį – padėkojo Rusijos lyderiui, kad šis pagyrė Amerikos ekonomiką.

Abu valstybių vadovai aptarė „situaciją keliose krizių zonose, daugiausiai dėmesio skirdami branduolinio klausimo sprendimui Korėjos pusiasalyje“, sakoma Kremliaus pareiškime, bet daugiau detalių nepateikiama.

Baltieji rūmai sakė, kad abu prezidentai „aptarė bendrą darbą siekiant išspręsti labai pavojingą situaciją Šiaurės Korėjoje“.

Tačiau didžiausio dėmesio JAV pareiškime sulaukė D. Trumpo padėka V. Putinui.

„Prezidentas Trumpas padėkojo prezidentui Putinui už Amerikos stipraus ekonomikos pasirodymo pripažinimą jo metinėje spaudos konferencijoje“, – sakoma pareiškime.

Anksčiau ketvirtadienį V. Putinas savo metinėje spaudos konferencijoje sakė: „Pažiūrėkite, kaip reaguoja rinkos – jos auga. Tai rodo pasitikėjimą Amerikos ekonomika. Su visa derama pagarba (D. Trumpo) oponentams, tai objektyvūs faktai.“

Abu lyderiai ir praeityje yra gyrę vienas kitą, o komentatoriai jų draugiškus santykius vadina „brolišku romanu“ (bromance).

Specialusis prokuroras Robertas Muelleris (Robertas Miuleris) šiuo metu tiria įtariamą slaptą susimokymą tarp D. Trumpo rinkimų kampanijos ir Maskvos pakreipti 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus jo naudai.

Vašingtonas šią savaitę sakė, kad yra pasirengęs „be išankstinių sąlygų“ kalbėtis su Šiaurės Korėja, pastaraisiais mėnesiais paleidusia kelias tarpžemynines balistines raketas.

JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas) sakė, kad D. Trumpo administracija tebėra pasiryžusi priversti Pchenjaną atsisakyti savo branduolinio arsenalo, bet nori „surengti pirmą susitikimą be išankstinių sąlygų“.

V. Putinas per savo spaudos konferenciją Maskvoje, kurioje dalyvavo šimtai žurnalistų, sveikino JAV „realybės suvokimą“ dėl Šiaurės Korėjos krizės.

Tačiau jis paragino visas šalis „liautis bloginus situaciją“ ir sakė, kad Rusija „nepripažįsta Šiaurės Korėjos branduolinio statuso“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hi hi

Hi hi  portretas
Trampo luuuupos kaip zalupos

Tai ira jau

Tai ira jau portretas
O gyvatem is dantu kraujas bega! Taip ir turi buti galinga valstybe galingas ceras! Lietuvaitis ce pavydo etalonas! Pustu skuducius ir tyletu gal ir kas pradetu gerbti!

Hakas

Hakas portretas
Kol kas pasaulis kvėpuoja Kremliaus ritmu. Putinas - pasaulio lyderis:)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių