Vakarų Ukraina renka labdarą armijai ir gyvenantiems Rytuose

Vakarų Ukraina beveik kasdien siunčia humanitarinę pagalbą savo tautiečiams ir kariams į Rytus, kur vyksta vadinamoji antiteroristinė operacija. Ukrainiečiai remia armiją ir nacionalinę gvardiją pinigais, maistu ir drabužiais.

Lvovo Maidane parama armijai ir nacionalinei gvardijai pradėta rinkti prieš mėnesį. Gyventojai ir miesto svečiai aukoja pinigus, įstaigose ir organizacijose renkami maisto produktai, verslininkai remia avalyne ir drabužiais, pinigais.

Pasak savanorių, Vakarų Ukrainos sostinėje Lvove aukas kariaujantiems šalies Rytuose renka 25 organizacijos. Kasdien mieste surenkama apie 100 tūkstančių grivinų – daugiau nei 20 tūkstančių litų.

„Kas antrą dieną iš Lvovo į antiteroristinės operacijos vietą – Rytus – vyksta autobusas su humanitarine pagalba. Mano brolis kaip tik tarnauja Donecko srityje ir kariauja Rytuose. Antiteroristinėje operacijoje dalyvauja ir kiti gimiaičiai, jie – nacionalinėje gvardijoje. Sunku suvokti, kad tavo šalyje – karas. Ir baisu, kai tavo broliai tautiečiai puola tave“, – sako Lvovo organizacijos „Maidanas“ vadovas Dmitro Babanyčius.

Skaičiuojama, kad karinėje operacijoje Rytų Ukrainoje dalyvauja apie keturis tūkstančius Lvovo ir Ivano Frankivsko sričių gyventojų. Humanitarinę pagalbą į Rytus su separatistais kariaujantiems ukrainiečiams pristato savanoriai, dažni svečiai „antiteroristinės operacijos“ vietose ir Vakarų Ukrainos miestų ir sričių vadovai.

„Aš pats humanitarinę pagalbą vežiau „Aidaro“ batalijonui, kariaujančiam prie Luhansko. Buvau nuvykęs ir prie Donecko, kur kovoja mūsų teritorinis penktasis Priekarpatės batalionas. Pervažiavau visus blokavimo postus prie Ukrainos-Rusijos sienos. Armija silpna, viskas išvogta, todėl vežėme naktinio matymo žiūronų, aparatūros, šalmų, neperšaunamų liemenių ir kita“, – sako Ivano Frankivsko meras Viktoras Anuškevičius.

„Padedame savo kariams, kurie Rytuose dalyvauja antiteroristinėje operacijoje. Jų šeimas iki metų pabaigos atleidome nuo komunalinių mokesčių“, – sako Lvovo meras Andrejus Sadovyjus.

Skaičiuojama, kad Ukrainiečiai armijai ir nacionalinei gvardijai paaukojo kelis šimtus milijonų grivinų.Ukrainoje įvestas naujas laikinasis mokestis karinėms reikmėms – pusantro procento nuo pajamų. Remiantis apklausomis, tokiam mokesčiui pritaria tik pusė ukrainiečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maksas V

Maksas V portretas
Visus norintis naikinti "banditus" prasom kreiptis cia: http://kiev.glo.ua/organizations/voenkomaty/

mizantropas

mizantropas  portretas
lauk ruskių žmogžudžius iš Ukrainos, pritariu 100 proc. Tuos ruskių banditus būtina naikinti vietoje ir iki galo.

to reiskia

to reiskia portretas
kad tokie zmogzudziu pakalikai kaip tu tures veliau ar anksciau atsakyti uz jusu vadu nusikaltimus ir uz savo, lauk ruskius zmogzudzius is Ukrainos
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių