Vatikane uždegtos šventinės Kalėdų vilties ir meilės ugnys

  • Teksto dydis:

Vatikane penktadienį įjungtas kalėdinis apšvietimas, skleidžiantis, anot popiežiaus Pranciškaus, „šviesos, vilties ir meilės“ žinią Katalikų Bažnyčiai ypatingiems metams baigiantis.

Ugnims nušvitus 25 metrų aukščio eglėje šv.Petro aikštėje, išryškėjo milžiniška italų operos įkvėpta prakartėlės scena.

Nauja LED lempučių sistema nušvietė ir šv.Petro bazilikos fasadą bei kupolą.

Paprastai Kristaus gimimo scena šv.Petro aikštėje anksčiau kūčių neatidengiama.

Tačiau, kaip ir kitais Bažnyčios gyvenimo atvejais šiemet daug kas pasikeitė ir popiežius pabrėžia kalėdinio laikotarpio svarbą.

„Prakartėlė ir eglė paliečia kiekvieno širdį, net netikinčiųjų, nes tai kalba apie brolybę, intymumą ir draugystę“, – sakė jis anksčiau šią dieną per audienciją.

Manoma, kad taip jis užsiminė apie tendenciją atsisakyti prakartėlių ir Kristaus gimimo scenų mokyklose ir pastatuose pasaulietinio daugiakultūriškumo vardu.

„Šie simboliai yra kvietimas vienytis, susitelkti taikoje, kvietimas mūsų asmeniniame ir socialiniame gyvenime palikti erdvės Dievui, kuris neateina su išdidumu paskelbti savo valdžią, o priešingai, siūlo visą savo galingą meilę per trapų vaiko veidą“,– pridūrė Pranciškus.

„Prakartėlė ir eglė todėl neša šviesos, vilties ir meilės žinią. Tai brangūs ir žadinantys Kalėdų simboliai mūsų krikščioniškai šeimai“, – sakė popiežius.

Taip Pranciškus kalbėjo sveikindamas delegacija iš Veronos, kur buvo pagaminta prakartėlė, ir Katandzaro Kalabrijoje, iš kur atvežta eglė.

Prakartėlę sukūrė menininkas Alfredo Troisi (Alfredas Troizis), įkvėptas Gaetano Donizetti (Gaetano Domicečio) komiškos operos „Meilės eliksyras“; ją sudaro 20 natūralus dydžio terakotinės figūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių