Vatikano priimti pabėgėliai: popiežius suteikė mums naują gyvenimą

  • Teksto dydis:

Sirijos pabėgėliai, kuriuos po savo apsilankymo Graikijos Lesbo saloje į Vatikaną parsivežė popiežius Pranciškus, vadino pontifiką „išgelbėtoju“ – už pasiūlytą jiems naują gyvenimą.

Pademonstruodamas itin simbolišką gestą, laikomą solidarumo pamoka Europai, Pranciškus, kuris ir pats yra italų migrantų Argentinoje sūnus, šeštadienį iš Lesbo į Vatikaną parsivežė 12 sirų – tris musulmonų šeimas.

„Visi pabėgėliai yra Dievo vaikai“, – sakė 79 metų pontifikas savo lėktuve, skrisdamas atgal į Romą. Jis pridūrė, kad jo gestas yra „ lašas jūroje”, bet išreiškė viltį, kad „po šito lašo jūra niekada nebus tokia pati“,

Interviu, kurį sekmadienį paskelbė Italijos dienraštis „La Stampa“, tos šeimos, kurios pirmą naktį Romoje praleido vienoje katalikų labdaros organizacijoje, reiškė savo dėkingumą.

„Matėme, kaip draugai ir giminaičiai miršta griuvėsiuose; mes pabėgome iš Sirijos todėl, kad nebeturėjome jokios vilties“, – sakė inžinierius Hasanas iš Damasko, kuris atvyko su žmona Nour (Nur) ir dvejų metų sūnumi.

Pabėgusi į Turkiją Hasano šeima migrantų keliu leidosi į Europą: sėdo į perpildytą guminę valtį, kuri iš Turkijos išplaukė į Graikiją.

„Bet ji buvo perkrauta“, – sakė Hasanas, kuris prisiminė akliną jūros tamsą naktį ir valtį mėčiusias bangas.

Pabėgimas iš Lesbo „kalėjimo“

„Lesbe mes supratome, kad įstrigome vietoje, iš kurios negalime išvykti, (buvome) spąstuose, kalėjime“, – sakė jis.

Popiežių jis pavadino „išgelbėtoju“, nes jis išvežė juos iš tos salos, iš kurios tūkstančiai migrantų pagal naują ES ir Turkijos susitarimą dėl deportacijos gali būti išsiųsti atgal į Turkiją.

Wafa (Vafa), kuri su vyru Osama, aštuonmete dukra Masa ir šešerių sūnumi Omaru taip pat atskrido į Romą popiežiaus lėktuvu, pasakojo apie pastarųjų mėnesių „nuolatinius bombardavimus“ aplink jų namus.

„Nuo tada (mano sūnus) beveik nekalba ... Jis paskendęs neįveikiamoje tyloje, – sakė ji. – Net dabar jis kasnakt prabunda verkdamas ir mes negalime priversti jo žaisti su seserimi“.

Wafa sakė, kad su vyru nusprendė nutraukti visus ryšius su praeitimi.

„Bet mes žinome, kad padarėme teisingą sprendimą“, – sakė ji. Ši šeima yra iš Damasko priemiesčio Zamalkos.

„Pranciškus suteikė mums naują gyvenimą“, – sakė Wafa, turėdama omenyje naują gyvenimą po Lesbo salos, kur, kaip atrodė, jiems teks būti amžinai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dumas

Dumas portretas
Kaip suprantu ,apie tai nerasoma,popiezius pakviete i Vatikana migrantus -katalikus ,bet ne musulmonus ,o mes turime imti anuos . Kita vertus lengva priimti pabegelius ,nusikaltelius ir t.t. kai patiems nereiks salia ju gyventi . Nei vienas toks ar anoks nepepuls nei i Turniskes nei i Merkel gyvenamaja vieta .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių