Vengrija ir Lenkija mano, kad nusiteikimas prieš migrantus plinta Europos Sąjungoje

  • Teksto dydis:

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas ir Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) sako, kad migrantams nepalanki jų šalių politika stiprėja 28 valstybes nares turinčioje Europos Sąjungoje.

Šis abiejų premjerų susitikimas yra pirmasis gruodžio mėnesį pareigas pradėjusiam eiti Lenkijos premjerui. Be kita ko abu jie pabrėžė abiejų šalių įnašą į Europos ekonominę plėtrą ir stabilumą.

M. Morawieckis ir V. Orbanas pakartojo atmetantys ES pastangas paskirstyti pabėgėlius po bloko valstybes nares.

Lenkijai gresia ES sankcijos dėl silpnėjančio demokratinių principų laikymosi, pavyzdžiui, neseniai Varšuva ėmėsi priemonių, kurios vyriausybei suteiks daugiau galių kontroliuoti teismų sistemą. Nors V. Orbanas prisiekė blokuoti bet kokias ES baudžiamąsias priemones Lenkijai, per spaudos konferenciją trečiadienį Vengrijos parlamente nė vienas jų šios temos neminėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

piktas

piktas portretas
...juokinga: ar ES yra pasirasiusi sutarti su islamo valstybemis arabais ?del ju zmoniu perkelimo I Europa????? negirdejom kad seimas,ar parlamentas butu svarste toki klausima .... gal tai pagal stalino-ribentropo a.a.paktus aktus"tesinys" europos salims???Rusija ir JAV isdraske arabu valstybiu zemes ------tai ir nukreipti tuos plaukiancius laukinius I tassss valstybes!!!

saunuoliai

saunuoliai portretas
pabegelius musulmonus siusti tik i musulmonu valstybes

aaa

aaa portretas
ooo kur nato...kodel ji nesaugo europos sienu.....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių