Vengrija pradeda statyti „išmanią“ pasienio tvorą

  • Teksto dydis:

Vengrija, siekianti sustabdyti migrantus, prie sienos su Serbija pradėjo statyti antrą tvorą su naktinio matymo kameromis ir šilumos bei judėjimo jutikliais, pirmadienį paskelbė vyriausybė.

Premjeras Viktoras Orbanas, kuris žavisi JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu) ir vadino imigraciją „nuodais“, planus dėl 3 m aukščio tvoros paskelbė pernai rugpjūtį.

Ji pastiprins dabartinį barjerą, kuris palei 175 km ilgio pietinį sienos ruožą buvo pastatytas 2015 metais, per Europos migrantų krizės piką.

Naujoji tvora kas 10–15 cm turės aliarmą sukeliančius jutiklius, pirmadienį šalies laikraščiui „Magyar Hirlap“ sakė V.Orbano patarėjas saugumo klausimais Gyorgy Bakondi (Derdis Bakondis).

Vyriausybės atstovas naujienų agentūrai AFP patvirtino provyriausybinio dienraščio „Magyar Idok“ pranešimą, kad darbai jau prasidėjo ir kad netoli Kelebios sienos perėjos jau pastatyti stulpai.

Laikraštis rašė, kad darbus vykdo kaliniai, kurie lapkričio mėnesį pastatė bandomąją 10,3 km ilgio atkarpą.

G.Bakondi sakė, kad ši dalis „pranoko lūkesčius“ ir tame ruože visiškai sustabdė nelegalų sienos kirtimą.

Naujoji tvora bus baigta per du mėnesius iki vasaros, kai gali padaugėti migrantų bandymų kirsti sieną, rašė „Magyar Idok“.

V.Orbano dešiniųjų vyriausybė tikisi, kad naujoji tvora sudarys sąlygas sumažinti prie Vengrijos sienos su Serbija patruliuojančių karių ir policininkų skaičių.

2015 metais daugiau kaip 400 tūkst. migrantų keliavo per Vengriją – Šengeno zonos pasienį – Šiaurės Europos link.

Tų metų rugsėjį baigus statyti pirmąją tvorą ir mėnesiu vėliau pastačius tvorą palei sieną su Kroatija, į Vengriją atvykstančių migrantų skaičius labai smarkiai sumažėjo.

Tačiau vyriausybė sako, kad kasdien vis tiek sučiumpama dešimtys migrantų, bandančių įveikti pasienio tvorą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laukiu

laukiu portretas
efektinga statyba norint neisileisti skeriu o pas mus rankos isskestos ju laukiam

sens

sens portretas
O kada mes statysim? O tai vaikšto palei sieną visokie pasiklydę. Ukrainoje rusai kaip pasiklydo tai jau trys metai kaip negali rasti kelio namo!

OJE

OJE  portretas
EXELENT pazanga [smirdziu skarmaluotu gal atsikratysime.vivat,Orbanas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių