Vengrija pradėjo tiesti spygliuotą tvorą pasienyje su Slovėnija

  • Teksto dydis:

Vengrija ketvirtadienį pranešė, jog pradėjo tiesti spygliuotos vielos tvorą palei savo sieną su Slovėnija - po to, kai įrengė analogiškas užtvaras pasienyje su Serbija ir Kroatija, kad pažabotų pabėgėlių antplūdį.

Tai pirmasis kartas, kai tokia priemonė įgyvendinama šalyje, priklausančioje Europos Sąjungos branginamai laisvo judėjimo Šengeno zonai, jau patiriančiai didžiulį spaudimą dėl to, kad šalys, siekdamos apriboti migrantų srautus, sugrąžino sienų kontrolę.

„Pradėjome statyti spygliuotos vielos užtvarą ir pasienyje su Slovėnija“, - sakė Vengrijos vyriausybės atstovas spaudai Csaba Rigo (Čaba Rigas), kurį citavo valstybinė naujienų agentūra MTI.

Budapeštas praėjusią savaitę atsitvėrė nuo Serbijos, kai uždarė pagrindinę sienos perėją, baigęs tiesti spygliuotos vielos užtvarą palei visą pasienį. Dėl to tūkstančiai migrantų buvo priversti pakeisti savo kelionės maršrutą ir pasukti į Kroatiją.

Vengrija taip pat įrengė spygliuotos vielos užtvarą 40 km ilgio atkarpoje palei sieną su Kroatija. Likę 330 km Vengrijos ir Kroatijos sienos eina Dravos upe, kurią kirsti nėra lengva. Be to, Budapeštas ketvirtadienį paskelbė, kad „greitai“ priims sprendimą, ar uždaryti sieną su kaimyne.

„Efektyvią Šengeno sienų apsauga gali užtikrinti tik visiškas uždarymas“, - sakė Vengrijos premjero Viktoro Orbano administracijos vadovas Janosas Lazaras (Janošas Lazaras).

Vengrijai uždarius sieną su Kroatija, migrantų, keliaujančių į Šiaurės Europą, srautas būtų nukreiptas į į Slovėniją.

Vengrijos televizijos M1 parodytame trijų minučių reportaže buvo matyti trys eilės spygliuotos vielos, padėtos už kelių šimtų metrų nuo Slovėnijos sienos, netoli M70 greitkelio, kertančio sieną ir vedančio į Slovėnijos Lendavos miestą.

Taip pat buvo parodyti metaliniai vartai, kurie gali būti panaudoti uždaryti greitkelį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir dar

Ir dar portretas
elektros tvorą reikia.

Beatrice

Beatrice portretas
lansbergistai sake rusu pilna Lietuve is baimes i briuseli pabego, o grybai juodziu priveis... matyt nekaikam patinka juodi kotai

karolina

karolina portretas
Lietuva turi apsitverti nedelsiant. Ir jokiu privalomu kvotu. Lietuva suvereni valstybe.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių