Verbų sekmadienį popiežius ragina jaunimą kalbėti garsiau

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus Verbų sekmadienį, sutampantį su Pasauline jaunimo diena, paragino jaunus žmones neleisti, kad būtų tildomi, stengtis, kad jų balsai būtų išgirsti apie tai, kuo jie tiki.

„Brangus jaunime, jūs turite šaukte išsakyti, kas jūsų viduje“, – sakė jis per mišias Šv.Petro aikštėje, bet nekalbėjo apie protestus JAV.

Verbų sekmadienio išvakarėse tūkstančiai jaunų žmonių Jungtinėse Valstijose dalyvavo mitinguose už griežtesnę ginklų kontrolę.

„Jūs patys turite netylėti, – sakė jis jaunimui. – Net jeigu kiti tyli, jeigu mes, vyresnieji žmonės ir lyderiai, labai dažnai būdami korumpuoti tylime, jeigu visas pasaulis tyli ir praranda džiaugsmą, aš klausiu jūsų: ar jūs šauksite, protestuosite?“

Popiežius Pranciškus pažymėjo, kad „visuomet esama noro nutildyti jaunus žmones“. Jo teigimu, egzistuoja daugybę būdų nutildyti jaunimą, padaryti jį nematomą.

„Yra daug būdų: nuraminti vaistais, priversti tylėti. neklausinėti nieko, užkirsti kelią jiems įsitraukti, paversti jų svajones nuobodžiomis ir niūriomis, smulkmeniškomis ir graudžiomis“, – kalbėjo jis.

Pranciškus priminė vieną Šventojo rašto skirsnį, kuriame Jėzus buvo paragintas sudrausti savo mokinius, nes jie esą kalba netiesą.

„Sakau jums, jei šie tylės – akmenys šauks!“, – pacitavo Pranciškus frazę iš Luko evangelijos.

„Prašau, pasirinkite taip, kol akmenys patys neima šaukti“, – paragino jis jaunimą.


Šiame straipsnyje: Popiežiusverbų sekmadienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
ka padarei kai zmones pareikalavo atsakomybes uz kunigu [edofolija?

Čia kyts, kuriam niekada nenusibosta rašinėt

Čia kyts, kuriam niekada nenusibosta rašinėt  portretas
Visai neseniai Prancūzijos jaunimas, po vieno teroristų išpuolio, skandavo "Not my pope!". Mes žinome, kodėl. Linkiu jaunimui netylėti, nes šis veidmainis dėdulė meluoja.

.... to

.... to portretas
ar tau dar nenusibodo kvailus komentarus rasinet.?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių