Vizito į Lenkiją metu Popiežius išsakys tvirtą poziciją dėl pabėgėlių

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus trečiadienį atskris į Lenkiją, kur buvo imtasi sustiprintų saugumo priemonių dėl tarptautinio katalikų jaunimo festivalio, kuriame pontifikas turėtų kalbėti apie pabėgėlių priėmimą – sunkų klausimą Varšuvai.

Europai patyrus virtinę teroro atakų prieš civilius žmones, Lenkija per Pasaulio jaunimo dienos renginius dislokuos daugiau kaip 20 tūkst. policininkų ir jau kuriam laikui atnaujino patikrinimus prie sienų su savo kaimynėmis Europos Sąjungoje (ES).

Nors Pasaulio jaunimo dienos, kuri buvo praminta „katalikų vudstoku“, organizatoriai tikėjosi beveik 2 mln. maldininkų, oficialiai yra užsiregistravę tik maždaug 400 tūkstančių.

79 metų pontifikas, kuris yra argentinietis, imigrantų iš Italijos sūnus, 2016-ųjų metų Pasaulio jaunimo dienai parinko gailestingumo temą.

Pranciškus buvusioje nacių Vokietijos mirties stovykloje Aušvice susitiks su Holokaustą išgyvenusiais žmonėmis ir drauge su Lenkijos vyriausiuoju rabinu Michaeliu Schudrichu (Michaeliu Šudrichu), kuris Aušvicą yra pavadinęs „blogiausia vieta pasaulyje“, vadovaus maldoms už 1,1 mln. tos stovyklos aukų, daugiausia – žydų.

Tūkstančiai jaunų maldininkų iš viso pasaulio, net tokių jo kampelių kaip Prancūzijai priklausančios Polinezijos salos Volisas ir Futūna, jau renkasi į savaitę truksiantį tikėjimo festivalį, kuris praėjusį kartą, 2013 metais, vyko Brazilijos Rio de Žaneiro mieste.

Dauguma renginių vyks Lenkijos pietuose esančioje Krokuvoje, kurios garsiausias gyventojas yra Jonas Paulius II.

Velionis lenkų popiežius ir šventasis, kuris 1986 metais davė pradžią šiam katalikų festivaliui, daugelio savo tėvynėje vis dar yra vadinamas Popiežiumi didžiąja raide.

Pabėgėliai

Atsižvelgiant į Pasaulio jaunimo dienos temą „Palaiminti gailestingieji: jie susilauks gailestingumo“, tikimasi, kad daug dėmesio teks rekordinei Europos migrantų krizei.

„Pabėgėliai? Popiežius dėl to kai ką pasakys“, – AFP sakė Vatikano ambasadorius Lenkijoje arkivyskupas Celestino Migliore (Selestinas Miljorė).

Pontifiko pozicija yra aiški. Jis yra paraginęs kiekvieną Europos parapiją priimti po vieną pabėgėlių šeimą ir darbais patvirtina tai, ką sako – balandžio mėnesį, po apsilankymo Graikijos Lesbo saloje, į kurią atvyksta daug migrantų, jis savo lėktuvu į Vatikaną atskraidino 12 prieglobsčio prašytojų musulmonų iš Sirijos.

„Nesirenku tarp krikščionių ir musulmonų. Visi pabėgėliai yra Dievo vaikai“, – tuomet sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Popieziau .Manau italai masiskai ne emigravo,kaip dabar afrikieciai ir musulmonisku saliu pilieciai?.Tai yra organizuotas Putino perkraustimas afrikieciu i Europa.Jukkariauja rRusiskais ginklais zudikai.Kas gali paneigti ,kad ne taip.

Nepritariu Popieziui

Nepritariu Popieziui portretas
Manau ne Popieziui spresti ka ir kam priimti.Nuzude kuniga ,tai ka dziaugtis priglaudus zudikus.

jo jo

jo jo portretas
sprogdinkit visus, popiezius tam pritaria...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių