Vizitu į Egiptą A. Merkel siekia pažaboti migrantų srautą

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ketvirtadienį atvyko į Kairą, pradėdama dviejų dienų kelionę po Egiptą ir Tunisą bei siekdama sumažinti iš Šiaurės Afrikos, ypač Libijos, į Europą plūstančių migrantų srautą.

Dėl Libijoje tvyrančios sumaišties, kuria naudojasi žmonių kontrabandininkai po 2011 metų, kai buvo nuverstas Libijos diktatorius Muamaras Kadhafis (Muamaras Kadafis), Libija tapo pagrindiniais vartais afrikiečiams, nepaisantiems pavojingos kelionės per Viduržemio jūrą į Europą.

A. Merkel, kurios rugsėjį laukia rinkimai, jaučia spaudimą, kad į Vokietiją atvykstančių prieglobsčio prašytojų mažėtų. Nuo 2015 metų šalis sulaukė daugiau nei 1 milijono migrantų.

Jos vyriausybė ragina Šiaurės Afrikos valstybes sustiprinti pasienio kontrolę ir pagreitinti migrantų, kurių prieglobsčio prašymai atmesti, sugrąžinimą.

A. Merkel ketvirtadienį turėtų susitikti su Egipto prezidentu Abdel Fattahu al Sisi (Abdel Fatahu Sisiu), o vėliau su Egipto koptų popiežiumi Teodoru II (Tawadrosu II, Tavadrosu II) ir sunitų islamo įstaigos „al Azhar“ universiteto Kaire vadovu šeichu Ahmedu al Tayebu (Ahmedu Tajibu).

Penktadienį kanclerė išvyks į Tunisą, kur susitiks su šalies prezidentu Beji Caidu Essebsi (Bedžiu Kaidu Esebsiu).

A. Merkel „susipažins su koptų krikščionių padėtimi“ ir „kalbėsis (su A. Tayebu) apie toleranciją bei taikų religijų sambūvį“, nurodė kanclerės atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas) savo „Twitter“ paskyroje.

A. Merkel kelionėje lydi verslininkų delegacija. Investicijos yra labai reikalingos abiems šalims, kurios bando išjudinti vangią ekonomiką, grumiasi su dideliu nedarbu, ypač jaunimo, ir džihadistų atakomis.

Stabilizuoti politinę padėtį

„Kanclerė su Sisi kalbėsis apie ekonominį bendradarbiavimą ir Vokietijos kompanijų galimybes, taip pat aptars kitus klausimus“, – sakė S. Seibert.

Daugiausia dėmesio vizito Egipte ir Tunise metu bus skirta jų kaimynei Libijai – įstatymų beveik nevaržomai valstybei, kuri turi akytą dykumos sieną su Alžyru, Nigeriu, Čadu ir Sudanu.

„Nestabilizavę politinės padėties Libijoje, negalėsime sustabdyti žmonių kontrabandininkų, kurie plukdo iš Libijos pabėgėlius ir yra atsakingi už didžiausią dalį jų atvykstančių į Italiją“, – sakė A. Merkel savo naujausioje tinklalaidėje.

Ši kelionė – didesnės A.Merkel diplomatinės programos dalis. Pernai kanclerė apsilankė Malyje, Nigeryje ir Etiopijoje. Praėjusią savaitę ji dar ketino vykti į Alžyrą, tačiau vizitas buvo atšauktas dėl prezidento Abdelazizo Bouteflikos (Abdelazizo Buteflikos) ligos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nukvakus boba

nukvakus boba portretas
sienas saugok, ir nereks niekur lakstyt

bobule

bobule portretas
sukvailiojo pirma prisileido babaju o dabar vaziuja pailset toliau nuo reichstago nes ja jau savi puola tai anie gal uztars ir tuo paciu pasimaudys...

Anonimas

Anonimas portretas
vakar-- prase kad atvaziuotu ,prizadejo visus priimt .....siandien -vaziuoja ,,,pazabot,,,pakviestuju babaju srauta-- tai kaip cia dabar gal sakau klimakso priepuolis pas frau baigesi --mastyt pradejo iki sekancio priepuolio..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių