Vokietija dekriminalizuos nedidelio kiekio marihuanos laikymą

  • Teksto dydis:

Vokietijos vyriausybės planas liberalizuoti taisykles dėl kanapių penktadienį įveikė paskutinę kliūtį parlamente, tad buvo sudarytos sąlygos nuo balandžio 1 dienos dekriminalizuoti nedidelio kiekio marihuanos laikymą.

Antruoju žingsniu bus leista nuo liepos 1 dienos veikti vadinamiesiems kanapių klubams, kuriuose bus galima auginti kanapes asmeniniam narių naudojimui.

Šiam teisės aktui, kuris yra svarbus kanclerio Olafo Scholzo (Olafo Šolco) vyriausybės reformų projektas, praėjusį mėnesį pritarė žemieji parlamento rūmai. Tačiau jo likimas aukštuosiuose rūmuose, kuriuose atstovaujama 16 Vokietijos žemių vyriausybėms ir kuriuose O. Scholzo socialliberalų koalicija neturi daugumos, buvo neaiškus.

Aukštieji parlamento rūmai galėjo jį atidėti ir perduoti komitetui, kuris tarpininkauja sprendžiant ginčus tarp abejų rūmų. Plano šalininkai baiminosi, kad toks žingsnis suteiktų centro dešiniųjų opozicijai galimybę visiškai sustabdyti projektą. Vis dėlto plano priešininkai nesugebėjo surinkti daugumos, kad galėtų kreiptis į komitetą.

Įstatymo projekte numatoma įteisinti galimybę suaugusiesiems turėti iki 25 gramų marihuanos rekreaciniais tikslais ir leisti asmenims patiems auginti iki trijų augalų. Ši teisės akto dalis įsigalios balandžio 1 dieną.

18 metų ir vyresni Vokietijos gyventojai nuo liepos 1 dienos galės jungtis į pelno nesiekiančius kanapių klubus, galėsiančius turėti ne daugiau kaip 500 narių.

Asmenims bus leidžiama įsigyti iki 25 gramų marihuanos per dieną arba ne daugiau kaip 50 gramų per mėnesį, o jaunesniems nei 21 metų asmenims – ne daugiau kaip 30 gramų. Narystė keliuose klubuose nebus leidžiama. Klubų išlaidos bus padengiamos iš narystės mokesčių, kurie bus paskirstyti pagal tai, kiek nariai vartoja marihuanos.

Teisės akte taip pat raginama taikyti amnestiją, pagal kurią jau paskirtos bausmės už nusikaltimus, susijusius su kanapėmis, bus peržiūrėtos ir daugeliu atvejų panaikintos, nes kanapių vartojimas ir laikymas nebebus laikomas nelegalia veikla. Regioninės valdžios institucijos nerimauja, kad teismų sistemą apkraus tūkstančiai bylų.

Prieš penktadienio balsavimą opozicijos lyderis Friedrichas Merzas (Frydrichas Mercas), duodamas interviu žiniasklaidos grupei „Funke“, pažadėjo, kad jei jo partija laimės 2025 metų rudenį vyksiančius nacionalinius rinkimus, ji atšauks šį teisės aktą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Malaciai! O litovcai ir toliau stabdys kaip kaimieciams homosovietikams ir pridera.

pirmam

pirmam portretas
Rusiska kiaule,uz kiek huilo kiausus laizai,papasakok,mes gi daugiau galim pasiulyti.

Maladec

Maladec portretas
Hansai tai ne vietiniai atlėpausiai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių