Vokietija skirs iki 50 mln. eurų siekiančias baudas už komentarus

  • Teksto dydis:

Vokietijos vyriausybė trečiadienį pritarė pasiūlymui, kad interneto milžinėms būtų skiriamos iki 50 mln. eurų siekiančios baudos, jei jos per savaitę nepašalina savo vartotojų paskelbtų neapykantą kurstančių žinučių ar melagingų pranešimų.

Socialinės žiniasklaidos grupių, tokių, kaip „Twitter“ ir „Facebook“, vadovams taip pat grės individualios baudos, jei bus nesilaikoma šio reikalavimo, rašoma vyriausybės išplatintame pranešime.

„Neapykantos nusikaltimai, su kuriais nėra veiksmingai kovojama ir kurie neužtraukia atsakomybės, kelia didžiulę grėsmę taikiam laisvos, atviros ir demokratiškos visuomenės sambūviui“, – pažymi kanclerės Angelos Merkel kabinetas.

Po to, kai į Vokietiją per 2015-uosius metus atvyko maždaug milijonas prieglobsčio prašytojų, internete smarkiai padaugėjo neapykantą kurstančių, ksenofobiškų pasisakymų.

Sunerimusi dėl daugelio socialiniuose tinkluose skelbiamų komentarų kurstytojiško pobūdžio, vyriausybė nekart įspėjo interneto milžines imtis priemonių griežtesnei savo tinklų turinio kontrolei užtikrinti.

A.Merkel vyriausybė nusprendė imtis griežtų veiksmų, kai buvo nustatyta, kad socialinių tinklų milžinės daro nepakankamai, kad pašalintų turinį, kuris kertasi su Vokietijos į statymais.

Įstatymo projektas, be neapykantą kurstančių pasisakymų ir melagingų pranešimų, apima ir kitą neteisėtą turinį, įskaitant vaikų pornografiją ir teroristinio pobūdžio veiklą.

Kompanijos privalės per 24 valandas pašalinti bet kokias žinutes ar komentarus, kurių turinys atvirai kertasi su Vokietijos įstatymais, kai vartotojai juos pažymi kaip netinkamą.

Kitoks įžeidžiamo pobūdžio turinys turės būti pašalinamas per 7 dienas nuo tada, kai apie jį pranešama.

Socialinės žiniasklaidos grupės taip pat turi imtis priemonių, kad vartotojams taptų paprasčiau pranešti apie problemiškas žinutes ar komentarus.

Vyriausybė nurodė, kad ją imtis veiksmų paskatino pastaruoju metu pastebimi „reikšmingi pokyčiai interneto diskusijose“.

„Internete vykstančių diskusijų pobūdis neretai yra agresyvus, užgaulus, persmelktas neapykantos“, – rašoma vyriausybės pranešime.

„Per neapykantos nusikaltimus bet kas gali būti apjuodintas dėl savo nuomonės, odos spalvos ar kilmės, religijos, lyties ar seksualinės orientacijos“, – pažymima jame.

Šiam įstatymo projektui dar turės pritarti parlamentas, kuriame A.Merkel vadovaujama didžioji dešiniųjų ir kairiųjų koalicija turi daugumą.


Šiame straipsnyje: FacebookTwittervokietija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Pusgalviski komentarai zemiau ir ne daugiau

Anonimas

Anonimas portretas
o gal visdelto geriau butu pasalint Merkel ir jos sukelta pabegeliu krize , o ne kaltyt vokiecius ,kad jie kovoja pries islamistus -teroristus , saugoo savo ir savo vaiku gyvybes ir garbe...

:)))

:))) portretas
demokratija.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių