Vokietijos ministras: D. Britanija negali pateikti savo „Brexit“ valgiaraščio

  • Teksto dydis:

Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schauble (Volfgandas Šoiblė) penktadienį duodamas interviu vienam laikraščiui pareiškė, kad Britanija negali pateikti sau priderinto išstojimo iš Europos Sąjungos (ES) „valgiaraščio“.

Finansų dienraščiui „The Financial Times“ Vokietijos ministras iš esmės atkartojo Europos Komisijos (EK) pirmininko poziciją, kad britai negalit tikėtis „a la carte“ (pasirinktinio) išstojimo. Turima omeny, kad britai negali tikėtis prieigos prie ES bendrosios rinkos, tuo pačiu apriboję imigraciją.

„Nėra „a la carte“ valgiaraščio (kuomet gali išsirinkti tai, kas patinka). Yra visas valgiaraštis arba nieko“, – pareiškė W. Schauble.

„Kol Jungtinė Karalystė (JK) nebus visiškai išstojusi, šalis tikrai privalės laikyti visų įsipareigojimų. Kai kurie įsipareigojimai veikiausiai truks ir po išstojimo, galbūt net iki 2030 metų“, – pridūrė jis.

Pasak W. Schauble, ES „negali suteikti dosnių nuolaidų“ Jungtinei Karalystei.

Britų premjerė Theresa May (Teresa Mei) yra paskelbusi, kad Britanija ketina oficialiai inicijuoti išstojimą iš Bendrijos iki ateinančių metų kovo pabaigos ir kad pagrindinis prioritetas bus imigracijos iš ES šalių ribojimas. Tačiau tai prieštarautų ES bendrosios rinkos principams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių