Vokietijos ministras: ES reikia gerų kaimyniškų santykių su Rusija

  • Teksto dydis:

Vokietijos užsienio reikalų ministro Heiko Maaso (Heiko Maso) nuomone, Europos Sąjungai dėl jos pačios saugumo reikia gerų kaimyniškų santykių su Rusija.

„Priklausomai nuo politinės perspektyvos ir istorinės patirties, vieni labiau nori pabrėžti dialogą, o kiti – atsiribojimą nuo Rusijos. Man atrodo, kad mums svarbu plėtoti bendrų suderintų veiksmų kultūrą Rytų politikoje. Todėl, kad ES reikia gerų kaimyniškų ir pasitikėjimu (grįstų) santykių su Rusija ilgam laikotarpiui – savo pačių saugumo vardan“, – pirmadienį diplomatijos konferencijoje Rumunijos sostinėje Bukarešte sakė H. Maasas. Jį citavo Vokietijos užsienio reikalų ministerija.

Pasak ministro, būtina „interesų saugumo srityje“ pusiausvyra ir „ekonominiai, kultūriniai ryšiai, kontaktai tarp žmonių“, kuriuos Vokietija planuoja stiprinti.

H. Maaso nuomone, dabartinė „naujoji Europos Rytų politika“ neturi būti senosios Šaltojo karo laikų politikos persikūnijimas, nes situacija yra pasikeitusi.

„Mums reikalingas supratimas tarp visų ES valstybių narių dėl pagrindo nuosekliems veiksmams mūsų rytinės kaimynės atžvilgiu“, – sakė Vokietijos ministras.


Šiame straipsnyje: vokietijaRusijaHeiko MaasasES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Ir tas vapa Makrono nesąmones.Kartu su Rusija ES stumiama į šaltajį karą prieš JAV,kuri ES ir Rusijai paskelbė ekonominį karą.Užmiršai vokiety apie Kiniją papliurpt.

protingai suprato ir vyksta varzybos tarp zydu ir vokieciu

protingai suprato ir vyksta varzybos tarp zydu ir vokieciu portretas
kas1 bus paskelbtas draugu nes tik dabar suprato kad trumpas su putinu /vas/ nes kyla 3 jiega tai kinai su ateiviais tai neveltui i musu /ubagyna/ sulekia zydas popiezius merkel tibeto vienuoliai ir nezinia kas dar juk mes randames G.C. tai savotiskas magnetas ir dar sava /tecer/ tai ko gero suleks ir ateiviai bus idomu....

hara

hara portretas
Kas tiems "vokieciams" pasidare?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių