Žiniasklaida: A. Merkel keblumai ir „Brexit“ Prancūzijai suteikė šansą Vašingtone

JAV prezidentas teigia, kad naujas susitarimas dėl Irano branduolinės programos, jei toks būtų sudarytas, turėtų būti platesnis ir remtis tvirtais pagrindais.

Apie galimybę sudaryti naują susitarimą su Iranu per bendrą spaudos konferenciją kalbėjo Donaldas Trumpas ir Prancūzijos vadovas Emmanuelis Macronas. Šiam viešint Vašingtone, Prancūzijos žiniasklaida kalba apie stiprėjantį D. Trumpo ir E. Macrono ryšį.

Kalbėtis su visais pragmatiškai – toks, anot apžvalgininkų, E. Macrono metodas. Jis jį taiko visiems užsienio partneriams, įskaitant Vladimirą Putiną, Recepą Tayyipą Erdoganą ar Irano vadovus.

Anot paties E. Macrono, jis dirba su D. Trumpu, nes jie abu tarnauja savo šalims. Tarptautinė žiniasklaida E. Macroną net yra pradėjusi vadinti D. Trumpo „užkalbėtoju“ – šis su D. Trumpu ryšį palaiko ir tada, kai Amerikos vadovo santykiai su kitais Vakarų šalių lyderiais įtempti.

Prancūzų dienraštis „Le Figaro“ rašo, kad politiniai Angelos Merkel keblumai ir „Brexit“ Prancūzijai suteikė galimybę atnaujinti įtaką Vašingtone: A. Merkel ir Baracko Obamos porą pakeitė E. Macrono bei D. Trumpo tandemas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pasisveikinkit ir sugulkit.Daugiau nemokat.Viena diena rekia o kita buciuojasi ir drebina ubagiskas salis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių