Žymiausi pasaulio miestai vaiduokliai

Tokių miestų, kaip Ukrainoje esantis Pripetės miestas, evakuotas netrukus po avarijos Černobylio atominėje elektrinėje, pasaulyje yra ir daugiau. Bet nors gyventojai juos seniai apleido, į šiuos miestus kasmet plūsta milijonai smalsuolių iš viso pasaulio.

Tokių miestų, kaip Ukrainoje esantis Pripetės miestas, evakuotas netrukus po avarijos Černobylio atominėje elektrinėje, pasaulyje yra ir daugiau. Bet nors gyventojai juos seniai apleido, į šiuos miestus kasmet plūsta milijonai smalsuolių iš viso pasaulio.

Pripetė, Ukraina

Šiaurinėje Ukrainos dalyje, netoli sienos su Baltarusija esanti Pripetė paskubomis buvo evakuota 1986 m., po sprogimo šalia esančioje Černobylio atominėje elektrinėje. Mieste gyveno apie 50 tūkst. žmonių, daugiausia tai buvo atominės elektrinės darbuotojai ir jų šeimų nariai.

Hašimos sala, Japonija

Iki 1974 m. Hašimos saloje, esančioje už 15 km nuo Japonijos uostamiesčio Nagasakio, gyveno maždaug 5 tūkst. žmonių. Kiek daugiau nei 6 ha saloje buvo įkurta povandeninė anglių kasykla. Tačiau ji buvo uždaryta, o žmonės priversti palikti salą.

Varoša, Kipras

Varošos kurortas priklauso Turkijos okupuotam Famagustos miestui Šiaurės Kipre, kur prieš turkų invaziją gyveno 40 tūkst. žmonių. Varoša klestėjo kaip vienas prabangiausių kurortų. Čia yra ilsėjęsi tokios pasaulio įžymybės kaip Elizabeth Taylor ir Brigitte Bardot.

Bodis, Kalifornija

Bodžio miestas Kalifornijoje įsikūrė vadinamosios aukso karštligės metu. XIX a. pabaigoje jame gyveno 10 tūkst. žmonių. Pasibaigus auksui, miestą paliko daugelis jo gyventojų. XX a. viduryje mieste gyveno vos keletas nuolatinių gyventojų. Miestas 1962 m. buvo paskelbtas istoriniu parku.

Imberas, Anglija

Kaimelis buvo evakuotas 1943 m. gruodį. Sąjungininkų karinės pajėgos Antrojo pasaulinio karo metais iš čia rengėsi invazijai į Europą. Po karo gyventojams nebuvo leista sugrįžti. Kaime liko karinė bazė, kurioje britų kariai rengia pratybas.

Kolmanskopas, Namibija

Miestas Namibijos dykumoje iškilo 1908 m., kai toje teritorijoje įsikūrė deimantų kasykla. Tais metais miestas klestėjo. Kai kasykla užvėrė duris, gyventojai paliko miestą. 1954 m. miestas buvo visiškai apleistas. Šiuo metu daugelis pastatų mieste yra užnešti smėlio.

Port Artūras, Tasmanijos sala

Į Port Artūrą, esantį Australijai priklausančioje Tasmanijos saloje, XIX a. tremdavo nusikaltėlius. Iki 1877 m. mieste veikė kalėjimas. 1996 m. Port Artūre įvyko didžiausia kada nors per Australijos istoriją masinė žmogžudystė, kurios metu žuvo 35 žmonės.

Fordlandija, Brazilija

Miestą Brazilijos atogrąžų miškuose įkūrė amerikiečių automobilių pramonės atstovas Henry Fordas 1928 m. Fordlandijos tikslas buvo aprūpinti automobilių pramonę gumai gaminti būtina žaliava. 1945 m. H.Fordo anūkas Henry Fordas II pardavė žemę, kuriame buvo miestas.

Pyramidenas, Norvegija

Šiuo metu šiame mieste, esančiame Norvegijos Špicbergeno salyne, gyvena ne žmonės, o baltosios meškos. Miestas buvo apleistas 1998 m. Jame veikė dar SSRS, o vėliau Rusijos įmonei priklausiusi anglių kasykla. Mieste gyveno apie 1,2 tūkst. žmonių. Planuojama miestą paversti turistų traukos centru.

Spinalonga, Graikija

Už kelių kilometrų nuo Graikijos Kretos salos krantų yra nedidelė Spinalongos salelė, kurioje iki 1957 m. veikė paskutinioji Europoje raupsuotųjų kolonija. Graikijoje ši sala dar vadinama Ašarų sala. 1903 m. į salą buvo atgabenti pirmieji užsikrėtusieji raupsais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MORIS LOAN COMPANY

MORIS LOAN COMPANY portretas
Sveiki Prašyti greitas ir patogus būdas apmokėti sąskaitas ir pradėti naują finansavimo savo projektus palūkanų norma 2% pigesnės paskolos. Susisiekite su mumis šiandien per: MORISLOANCOMPANY1@GMAIL.COM su paskolos suma, kurios reikia kaip mūsų paskolos pasiūlymas minimalus yra 1.000,00 bet iš préstamo.Yo sumą pasirinkimas esu sertifikuota, įregistruota, ir teisėtas prestamista.Me šiandien galite kreiptis, jei jus domina gauti šią paskolą, susisiekite su manimi daugiau informacijos apie paskolos procesą, proceso, pavyzdžiui, paskolos suteikimo sutarties terminus ir sąlygas bei kaip paskola bus perduota jums. Man reikia jūsų skubiai reaguoti, jei jus domina. Ačiū. MORIS FRED Paštas: MORISLOANCOMPANY1@GMAIL.COM

Ponia Nora

Ponia Nora portretas
Ar jums reikia skubiai paskolą? Ar jums skolos? jums reikia skubiai paskolą finansuoti savo verslą ?, jums buvo atimta jūsų banke, nerimauti ne daugiau, mūsų paslaugos yra greitas, paprastas ir saugus paskolas dabar bet kokiomis aplinkybėmis. Skolintis iki 2,000 euro - 1,000.000 eurą Šiandien! Susisiekite su mumis ir paskolų informacijos šiuo adresu: noramildred.loan@hotmail.com Pastaba: Jūs tikėtis preliminarų atsakymo ir finansavimo per 24 valandas Linkėjimai. Ponia Nora

Rojus

Rojus portretas
pabėgėliams
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių