Apsinuodiję namų gamybos alkoholiu mirė 26 žmonės

  • Teksto dydis:

Daugiau negu dvi dešimtys indoneziečių mirė išgėrę namų gamybos alkoholio Javos salos vidurio regione, pirmadienį pranešė policija.

Pasak tyrėjų, dauguma tų aukų mirė po to, kai įsigijo suklastotų alkoholinių gėrimų iš vienos poros Slemano miestelyje į šiaurę nuo Džokjakartos miesto.

„Dauguma aukų buvo studentai“, – naujienų agentūrai AFP sakė Slemano policijos viršininkas Yulianto (Juliantas), kuris, kaip ir daugelis kitų indoneziečių, turi tik vardą.

Pirmasis mirtino apsinuodijimo atvejis užfiksuotas praeitą trečiadienį, o vėliau buvo gauta pranešimų apie daugiau aukų.

Policija suėmė sutuoktinius, pardavinėjusius gėrimus, pagamintus iš spirito, vandens ir vaisių, kurie, kaip įtariama, nusinešė 22 žmonių gyvybes. Dar keturi žmonės mirė apsinuodiję alkoholiniais gėrimais, įsigytais iš kito prekeivio, kuris irgi buvo suimtas.

2014 metais Javoje daugiau negu tuzinas indoneziečių mirė apsinuodiję suklastotais alkoholiniais gėrimais per Naujųjų metų sutiktuves.

2009 metais 25 žmonės, tarp jų keturi užsieniečiai, mirė apsinuodiję palmių vynu su didele metanolio priemaiša kurortinėje Balio saloje.

Pernai valdžia uždraudė mažoms krautuvėlėms pardavinėti svaigalus, o medicinos ekspertai perspėjo, kad toks žingsnis gali pastūmėti žmones pirkti alkoholinius gėrimus juodojoje rinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių