Australijoje moteris apkaltinta aštuonių vaikų nužudymu

  • Teksto dydis:

Australijoje septynių vaikų motina sekmadienį buvo apkaltinta jų ir dar vieno vaiko, dukterėčios, nužudymu, pranešė policijos pareigūnai, kurie tai pavadino tragiškiausiu epizodu per savo karjerą.

Australijoje septynių vaikų motina sekmadienį buvo apkaltinta jų ir dar vieno vaiko, dukterėčios, nužudymu, pranešė policijos pareigūnai, kurie tai pavadino tragiškiausiu epizodu per savo karjerą.

37 metų moteriai, kurią šalies žiniasklaida vadina Mersane Warria (Mersan Varija), buvo pateikti aštuoni kaltinimai nužudymu – po to, kai penktadienį ryte šalies šiaurėje esančiame Kernso mieste buvo rasti tų vaikų – keturių mergaičių ir keturių berniukų nuo dvejų iki 14 metų – lavonai.

Šie nužudymai sukrėtė Australiją, dar neatsigavusią po anksčiau šią savaitę įvykusios dramatiškos apsiausties vienoje Sidnėjaus kavinėje, per kurią žuvo du įkaitai ir užpuolikas. Šalis taip pat itin jausmingai reagavo į naujausią incidentą.

Savadarbis memorialas iškilo parke netoli nusikaltimo vietos, daugybė žmonių ateina čia, padeda gėlių, žaislų, uždega žvakutes vaikų atminimui.

„Įtarčiau, kad tai gali būti tragiškiausias įvykis, su kuriuo esame susidūrę, – žurnalistams sakė Kernso policijos detektyvas inspektorius Bruno Asnicaras (Brunas Asnikaras). – Visai šeimai pranešta (apie kaltinimus). Tai labai opus ir labai emocingas metas visiems. Šeima labai prislėgta, bet bendruomenė susivienija“.

Moteris, kuri buvo areštuota šeštadienį, yra toliau saugoma Kernso pagrindinėje ligoninėje, kur stojo prieš magistrato teisėją, sakoma Kvinslando policijos pareiškime.

Pasak policijos, minima 37 metų moteris, kuri yra septynių jaunesnių vaikų motina ir 14-metės mergaitės teta, yra patyrusi sužeidimus, kurie pavojaus gyvybei nekelia.

Pirmadienį Kernso teisme įvyks oficialus posėdis, tikimasi, kad policija prieštaraus paleidimui už užstatą.

Pareigūnai nepaskelbė vaikų mirties priežasties, bet sakė, kad tikrina įvairius scenarijus, tarp jų – uždusinimo.

„Mes laikome tai (uždusinimu), štai kodėl tam reikia trupučio laiko“, – anksčiau sekmadienį sakė B.Asnicaras.

Šeštadienį policija nurodė glaudžiai bendradarbiaujanti su Toreso sąsiaurio salų aborigenų bendruomene, kuriai priklausė ta šeima.

Oficialiai šeimos pavardės dėl kultūrinių priežasčių neskelbiamos. Kai kurios aborigenų bendruomenės laiko nepagarba minėti mirusio žmogaus vardą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių