Per masinius reidus prieš verbuotojus džihadui Austrijoje suimta 13 žmonių

  • Teksto dydis:

Austrijos policija anksti penktadienį surengė reidus namuose, maldos salėse ir mečetėse visoje šalyje, kurių taikiniai buvo įtariami verbuotojai džihadui, o per šią operaciją buvo suimti 13 asmenų, pranešė prokurorai.

Pasak jų, operacija Vienoje, Grace ir Lince, kurioje dalyvavo maždaug 900 policijos pareigūnų, buvo surengta po dvejus metus trukusio tyrimo dėl kelių žmonių, įtariamų verbavus jaunuolius kovoti Sirijoje, veiklos.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad pagrindinis įtariamasis – Vienoje gyvenantis bosnių pamokslininkas – buvo tarp suimtųjų per reidus, prasidėjusius 4 val. vietos (5 val. Lietuvos) laiku.

Policija per kratas namuose taip pat konfiskavo „teroristinės propagandos“, kompiuterinių failų ir pinigų, sakė Graco prokurorai, kurie koordinavo šią operaciją.

Kaip rašo dienraštis „Kronen Zeitung“, tyrėjai kelia prielaidą, kad įtariamieji ne vien verbavo kovotojus, bet ir padėjo rinkti lėšas džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS), kontroliuojančiam dideles teritorijas Sirijoje ir Irake.

Maždaug 150 žmonių jau išvyko iš Austrijos prisidėti prie IS džihadistų arba buvo sustabdyti, kai bandė tą padaryti, nurodo Vidaus reikalų ministerija.

Dviejų austrų paauglių, kurios balandį išvyko į Siriją pasakiusios tėvams, kad nori tenai „kovoti už islamą“, atvejis sulaukė ypač didelio šalies žiniasklaidos dėmesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių