Austrijos transvestito eurovizinė pergalė Rusijoje sukėlė pasipiktinimą gėjais

Barzdoto Austrijos transvestito Conchitos Wurst (Končitos Viurst) pergalė Eurovizijos dainų konkurse sekmadienį išprovokavo Rusijos politikų ir žvaigždžių pasipiktinimą gėjais.

Premjero pavaduotojas Dmitrijus Rogozinas „Twitter“ parašė, jog Eurovizijos rezultatai „Europos integracijos šalininkams parodė jų europietišką ateitį: barzdotą merginą“.

„Mūsų pasipiktinimui nėra ribų. Tai – Europos pabaiga. Ji išprotėjo. Jie nebeturi vyrų ir moterų. Jie turi „tai“, – valstybinei televizijai „Rossija-1“ pareiškė nacionalistų politikas Vladimiras Žirinovskis.

„Prieš 50 metų sovietų armija okupavo Austriją. Padarėme klaidą paleisdami Austriją. Mums reikėjo likti“, – pridūrė Liberalų demokratų partijos lyderis, garsėjantis įžeidžiamais pareiškimais.

Rusijos atstovės Eurovizijoje, seserys Tolmačiovos, liko septintoje vietoje.

Rusija skyrė Austrijai penkis taškus – vienu daugiau nei Ukrainai, kur vyksta kruvina krizė dėl Maskvos remiamų separatistų.

Pernai Rusijoje buvo priimtas prieštaringai vertinamas įstatymas, kuriuo buvo uždrausta homoseksualumo „propaganda“ nepilnamečiams. Įstatymą smerkė Vakarų lyderiai ir teisių gynėjai. Rusija taip pat uždraudė gėjų poroms užsienyje įsivaikinti rusų vaikus.

Populiari hiphopo žvaigždė Timati savo „Instagram“ paskyroje parašė, kad C.Wurst pergalė yra „šiuolaikinės visuomenės psichinės ligos“ rezultatas.

„Nenorėčiau vieną gražią dieną turėti aiškinti savo vaikui, kodėl du vyrukai bučiuojasi arba kodėl moteris vaikšto su nudažyta barzda ir tai turi būti normalu“, – parašė jis.

Tačiau ukrainiečių personažas Verka Serdučka, kuri liko antra 2007 metų Eurovizijoje, tvirtai parėmė C.Wurst.

„Kalbant atvirai, iš pradžių tai mane tikrai truputį šokiravo, bet kai tai pamačiau, pagalvojau: „Kodėl gi ne? Žmogus nori išreikšti save“, – sakė Andrijus Danilka, sukūręs Verkos Serdučkos perzonažą.

„Mums reikia labiau užjausti. Nekenčiu, kai žmonės ujami“, – sakė jis televizijai „Rossija-1“.

Ekscentriškoji popmuzikos žvaigždė Filipas Kirkorovas, šiemetinių Rusijos atstovių prodiuseris, net užsiminė, kad C.Wurst pergalė turėtų priversti rusus persvarstyti savo homofobiškas pažiūras.

„Galbūt tai kažkoks protestas prieš kai kurias mūsų pažiūras Rusijoje. Galbūt mums reiktų pagalvoti. Galbūt neturėtume turėti tokios kategoriškos nuostatos dėl kitokios seksualinės orientacijos žmonių“, – sakė jis „Rossija-1“.

„Tam tikra prasme tai tikriausiai yra iššūkis iš Europos mums, bet gerbkime nugalėtoją. Nugalėtojo žmonės neteisia“, – sakė F.Kirkorovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DABAR

DABAR portretas
PVILIONIENE SU SIMONKO ISIVAIZDUOJAT KOKIE JIE LAIMINGI:))

:)

:) portretas
Cia ne eurovija o PIDAR VIZIJA

:)

:) portretas
Cia ne eurovija o PIDAR VIZIJA
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių