Sudužęs orlaivis vėl iškėlė klausimų dėl B. Obamos saugumo

  • Teksto dydis:

Nedidelio mėgėjiško bepiločio orlaivio sudužimas Baltųjų rūmų teritorijoje pirmadienį tapo neįprastu, nors veikiausiai netyčiniu incidentu, iškėlusiu naujų klausimų dėl JAV prezidento saugumo ir didėjančios atakų iš oro grėsmės.

Vienas vyras vėliau prisipažino esantis atsakingas dėl to naktį įvykusio incidento ir teigė nenorėjęs skraidinti orlaivio virš prezidento rezidencijos, nurodė pareigūnai.

„Pirminiai požymiai rodo, kad šis incidentas įvyko naudojant tą aparatą rekreaciniais tikslais“, – sakė Slaptosios tarnybos, atsakingos už JAV prezidento ir kitų aukšto rango pareigūnų apsaugą, atstovas Brianas Leary (Brajenas Liris).

Tas kvadrokopteris nukrito apie 3 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku Baltųjų rūmų komplekso pietrytinėje dalyje. Prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) ir pirmoji šalies ponia Michelle (Mišel) yra išvykę į užsienio kelionę, bet jų dukros Sasha (Saša) ir Malia (Malija) likusios Vašingtone. Kol kas nežinoma, ar jos tuo metu buvo Baltuosiuose rūmuose.

Pareigūnai sakė manantys, kad tokio pobūdžio įsibrovimas į Baltųjų rūmų kompleksą buvo pirmasis, nors panašių incidentų anksčiau buvo įvykę kitur Vašingtone.

Žemai skraidantys bepiločiai orlaiviai, tarp jų keturių sraigtų keliami kvadrokopteriai, tampa vis pažangesniais ir labiau prieinamais aparatais, kurie, kaip baiminasi institucijos, gali būti panaudoti teroristų arba kitų piktavalių.

Kol kas neaišku, ar Slaptoji tarnyba galėjo kaip nors užkirsti kelią pirmadienį įvykusiam incidentui. Tačiau šis įvykis papildė virtinę neseniai įvykdytų saugumo režimo pažeidimų Baltuosiuose rūmuose, iškėlusių rimtų klausimų dėl tos agentūros veiksmingumo ir gebėjimo apsaugoti prezidentą.

Anksčiau šį mėnesį keturi aukšto rango Slaptosios tarnybos pareigūnai buvo perkelti į kitas pareigas, o buvusi jos direktorė Julia Pierson (Džulija Pirson) pernai buvo priversta atsistatydinti, kai peiliu ginkluotas teksasietis sugebėjo perlipti Baltųjų rūmų tvorą ir įbėgti į pastatą, kur galiausiai buvo sulaikytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gta

gta portretas
kokia sali dabar puls amerika?jai gi iskilo gresme...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių