Buvęs kunigas nuteistas kalėti už moksleivių lytinį išnaudojimą

  • Teksto dydis:

JAV vienas buvęs katalikų kunigas penktadienį buvo nuteistas kalėti mažiausiai 20 metų dėl moksleivių lytinio išnaudojimo vienoje Mičigano mokykloje 9-ajame dešimtmetyje, teismo posėdyje dalyvaujant nukentėjusiesiems.

Šeši vyrai ilgiau negu dvi valandas davė parodymus, išsamiai pasakodami, kaip kunigas Jamesas Rappas (Džeimsas Repas) juos prievartaudavo. Dvasininkas versdavo moksleivius su juo lytiškai santykiauti, kai dirbo mokytoju ir imtynių treneriu vidurinėje mokykloje „Lumen Christi“ Džeksono mieste.

„Jo nusikaltimas ir padėtis tiesiog pražudė mano sielą, – sakė liudininkas Andy Russellas (Endis Raselsa). – Jis yra pabaisa, ir jo žlugdančio elgesio mastas buvo kaip niekad didelis.“

Vasarį J.Rappas, kuriam dabar 75 metai, padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą, kai buvo apkaltintas nusikalstamu lytiniu elgesiu. Jis buvo kalinamas Oklahomos valstijoje dėl panašių nusikaltimų, o Mičigane kaltinimai jam buvo pareikšti pernai. Šis dvasininkas anksčiau dirbo Filadelfijoje (Pensilvanija), Solt Leik Sityje (Juta), Neipervilyje (Ilinojus); Dankane (Oklahoma), Džeksone ir Lokporte (Niujorko valstijoje), kol galiausiai buvo pašalintas iš kunigų luomo.

Tyrimas Mičigane buvo pradėtas 2013 metais, kai nukentėjusieji kreipėsi į šerifo departamentą. Kai kurie sakė dar 9-ajame dešimtmetyje skundęsi mokyklos pareigūnams, bet jokių veiksmų nebuvo imtasi.

A.Russellas vietos dienraščiui „Jackson Citizen Patriot“ sakė buvęs pašalintas iš „Lumen Christi“ ir kad tai buvo „geriausias man kada nors nutikęs dalykas“.

Klausimas dėl J.Rappo paleidimo galės būti svarstomas ne anksčiau negu po 20 metų, bet jis gali būti paliktas už grotų 40 metų.

„Manau, akivaizdu, kad vienintelis būdas atsigauti, žengti į priekį ir apsaugoti kitus nuo tokio paties dalyko – viską iškelti į viešumą, – nukentėjusiesiems sakė generalinio prokuroro padėjėja Angela Povilaiti. – Nušviesti tai ir atskleisti tiesą. Ir jie tai padarė. Jie yra tikri didvyriai šiais siaubingais avejais.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Popiežius PANCIŠKUS viešėdamas 2015 metais JAV pažymėjo,kad JAV 6400 dvasininkų buvo apkaltinti dėl seksualines prievartos prieš vaikus,nuo kurių nukentėjo apie 100 tūkst. mažamečių amerikiečių.Tai siaubingi skaičiai-negi išsigimsta dvasininkija,tikintys neturi į ką atsiremti. Argi tai reiškia,kad DIEVO NĖRA.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių