Du Eritrėjos pilotai su savo naikintuvais pabėgo į Etiopiją

  • Teksto dydis:

Du Eritrėjos karinių oro pajėgų pilotai su savo naikintuvais dezertyravo į kaimyninę Etiopiją, ketvirtadienį patvirtino Eritrėjos opozicijos grupuotė, pranešdama apie dramatišką pabėgimą iš vienos uždariausių pasaulio valstybių.

„Du pilotai trečiadienį ryte nuskraidino savo lengvuosius naikintuvus į Mekelę“, - naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė Etiopijoje įsikūrusios Raudonosios jūros Afaro demokratinės organizacijos atstovas Nasremas Ahmedas Ali.

Atstovas paskelbė, kad dezertyravę pilotai yra Afeworki Fisehaye (Afevorkis Fisehajė) ir Mebrahtu Tesfamariamas (Mebrahtus Tesfamariamas), turintys didelę tarnybos Eritrėjos oro pajėgose patirtį. Pasak jo, į Etiopijos oro erdvę įskridusius naikintuvus pasitiko šios šalies naikintuvai.

Vienas šio incidento liudininkų, Mekelės universiteto dėstytojas Abiy Chelkeba (Abijis Čelkeba) sakė, kad trečiadienio rytą Etiopijos naikintuvai skrido labai žemai ir neįprastai manevravo. Apie Eritrėjos pajėgų pilotų pabėgimą pranešė ir vietos žiniasklaida.

Vienas pareigūnas Etiopijos sostinėje Adis Abeboje patikino, kad apie šį pabėgimą nieko nežino. Tuo tarpu Etiopijos vyriausybės atstovas Getachewas Reda (Getačevas Reda) atsisakė komentuoti šį klausimą.

Tai pirmasis kartas, kai Eritrėjos pilotai dezertyruoja į Etiopiją su savo naikintuvais, nors nuo 2012 metų pasitaikydavo pranešimų apie šios Rytų Afrikos šalies pilotų pabėgimus į Saudo Arabiją.

1998-2000 metais Etiopija ir Eritrėja kariavo pasienio karą, per kurį žuvo dešimtys tūkstančių žmonių. Pasienyje iki šiol dažnai pasitaiko pavienių susirėmimų, o diplomatiniai santykiai tarp šalių nuo 1998 metų nebuvo atkurti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių