Du Kanados karius parbloškęs vairuotojas – įtariamas radikalas

  • Teksto dydis:

Jaunas vyras, kurį Kanados policija pirmadienį nukovė po to, kai jis savo automobiliu partrenkė du karius Kvebeke, buvo patekęs į specialiųjų tarnybų akiratį kaip įtariamas radikalas, pranešė pareigūnai.

Vieno iš dviejų sužalotų karių, paguldytų į ligoninę Sent Žano prie Rišeljė mieste, esančiame už maždaug 40 kilometrų į pietryčius nuo Monrealio, būklė buvo kritinė, o kitas buvo lengviau sužeistas, pridūrė pareigūnai.

Šis incidentas įvyko prieš vidurdienį: mašina rėžėsi į karius vieno prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje ir nuvažiavo įvykio vietos, o policija pradėjo jį persekioti.
Už kelių kilometrų vairuotojas nesuvaldė automobilio ir įlėkė į pakelės griovį.

Pasak vieno incidento liudininko, vairuotojas, išlindęs iš sudaužyto automobilio, laikė peilį ir artinosi prie policijos pareigūnų.

Policija kelis kartus šovė į 25 metų įtariamąjį, kuris vėliau mirė.

Tas vyras buvo žinomas „federalinėms institucijoms, įskaitant mūsų Integruotąją nacionalinio saugumo tyrimų grupę Monrealyje“, kurios „buvo susirūpinusios, kad jis galėjo būti radikalizuotas“, sakoma policijos pranešime.

Tačiau pareigūnas pridūrė, kad tyrimas tebevyksta, o federalinė policija bendradarbiauja su vietos teisėsaugos partneriais, „siekdami užtikrinti, kad būtų išnagrinėtos visos tyrimo kryptys“.

Šis incidentas atkreipė politikų dėmesį, kai konservatyvių pažiūrų įstatymų leidėjas Randy Hobackas (Rendis Hobakas) paminėjo „nepatvirtintu pranešimus apie tikėtiną teroro išpuolį“ savo klausime, užduotame Bendruomenių Rūmuose premjerui Stephenui Harperiui (Stivenui Harperiui).

„Žinome apie tuos pranešimus, ir aišku, kad jie kelia itin didelį nerimą“, – atsakė S.Harperis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių