Džihadistai ragina žudyti JAV vadovaujamos koalicijos šalių piliečius

  • Teksto dydis:

Ekstremistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) paragino musulmonus bet kokiomis priemonėmis žudyti Vakarų šalių, dalyvaujančių JAV vadovaujamoje antidžihadistinėje koalicijoje, piliečius, sakoma pirmadienį internete paskelbtame pranešime.

„Jeigu galite nužudyti netikėlį amerikietį arba europietį, ypač pagiežingą ir purviną prancūzą arba australą ar kanadietį ... įskaitant piliečius šalių, sudariusių koaliciją prieš „Islamo valstybę“, tuomet kliaukitės Visagaliu Dievu ir žudykite juos“, – grupuotės atstovas Abu Mohammedas al Adnani (Abu Mohamedas Adnanis) pareiškė pranešime, kuris buvo paskeltas daugeliu kalbų.

„Nužudykite netikėlį – ar jis būtų civilis, ar kariškis“, – pridūrė jis.

JAV ir Prancūzijos aviacija vykdo smūgius prieš IS taikinius Irake ir siekia sukurti tarptautinę koaliciją prieš tą grupuotę, laikomą kylančia pasauline grėsme.

Džihadistai, paskelbę „kalifatą“, kontroliuoja dideles teritorijas Irake ir Sirijoje.

Ši grupuotė laikoma viena iš žiauriausių ir įtakingiausių tarp šiuolaikinių džihadistų judėjimų. Ji įvykdė egzekucijas šimtams irakiečių ir sirų, taip pat įkaitams užsieniečiams, o per negailestingą IS kovotojų puolimą daugiau negu milijonas žmonių buvo priversti palikti savo namus.

A.M.al Adnani pranešime, kuris buvo paskelbtas kaip garso įrašas arabų kalba ir išverstas raštu į anglų, prancūzų bei hebrajų kalbas, pateikiamos instrukcijos, kaip priešai gali būti žudomi be karinių priemonių.

„Trenkite jam į galvą akmeniu arba nudurkite peiliu, pervažiuokite savo automobiliu arba išmeskite iš didelio aukščio, pasmaukite arba nunuodykite“, – ragino IS atstovas.

A.M.al Adnani taip pat gyrė kovotojus Egipto Sinajaus pusiasalyje, ragindamas juos „perrėžti gerkles“ kovojantiems prezidento Abdel Fattaho al Sisi (Abdel Fataho Sisio) pusėje.

„Amerika, Amerikos sąjungininkai ir kryžininkai – žinokite, kad padėtis daug pavojingesnė negu jūs įsivaizdavote ir numatėte, – sakė jis. – Perspėjome jus, kad dabar gyvename naujoje epochoje – epochoje, kurioje „(Islamo) valstybė“, jos kariai ir jos sūnūs yra lyderiai, o ne vergai.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Bezdzione ne ukrainoj turejo pradeti kara Bendrom jiegom reikia kariauti su islamistais Kad karas bus su islamistais zinojo net mazi vaikai-nezinojo tik kvaila bezdzione
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių