Džihadistai skelbia nukirtę galvą japonui

  • Teksto dydis:

Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) šeštadienį paskelbė vaizdo įrašą, kuris rodytų, kad įkaitui japonui Kenji Goto (Kendziui Gotui) buvo nukirsta galva.

Įraše K.Goto matyti klūpantis, vilkintis oranžiniu drabužiu, o už jo stovi kaukėtas vyras su peiliu, kuris kaltina Japonijos vyriausybę dėl jo „paskerdimo“.

Įrašas baigiasi lavono, ant kurio nugaros padėta galva, nuotrauka.

Budelis, kaip atrodo, yra vyras, vadinamas „Džihadistu Džonu“, kalbantis su Pietų Anglijos akcentu.

„Jūs, kaip ir jūsų kvaili sąjungininkai šioje šėtoniškoje koalicijoje, dar nesupratote, kad mes, Dievo malone, esame islamo kalifatas su valdžia ir galia, visa armija, ištroškusi jūsų kraujo“, – kreipdamasis į Japonijos vyriausybę sakė jis.

Tada jis kreipiasi tiesiogiai į Japonijos premjerą Shinzo Abe (Šindzą Abę).

„Dėl jūsų neapgalvoto sprendimo dalyvauti kare, kurio neįmanoma laimėti, šis peilis ne tik paskers Kenji, bet ir tęs bei kels skerdynes, kad ir kur jūsų žmonės bus randami. Tad te prasideda košmaras Japonijai“,– sako jis.

Įraše neminimas jordaniečių pilotas, kuris taip pat buvo paimtas įkaitu ir kuriam taip pat buvo grasinama mirtimi.

Japonijos vyriausybė sekmadienį paskelbė, jog „labai tikėtina“, kad šis vaizdo įrašas yra autentiškas.

Praėjusią savaitę IS prisiėmė atsakomybę už galvos nukirtimą kitam įkaitu laikytam japonui kontraktininkui Harunai Yukawai (Harunai Jukavai), pasibaigus 72 valandų terminui, iki kurio džihadistai reikalavo Tokijo sumokėti 200 mln. dolerių (175 mln. eurų) išpirką.

„Džihadistas Džonas“, kuris dėl savo britiškos kilmės taip buvo pramintas pagal „bitlą“ Johną Lennoną (Džoną Lenoną), kaip manoma, yra atsakingas už JAV žurnalistų Jameso Foley (Džeimso Folio) ir Steveno Sotloffo (Stiveno Sotlofo), taip pat – britų pagalbos darbuotojų Davido Haineso (Deivido Heinso) bei Allano Henningo (Alano Heningo) nužudymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių