Egipto Musulmonų brolijos vadovui - įkalinimas iki gyvos galvos

  • Teksto dydis:

Egipto teismas šeštadienį skyrė įkalinimą iki gyvos galvos uždraustos Musulmonų brolijos vadovui dėl protestuotojų, kurie 2013 metais buvo įsiveržę į šios organizacijos būstinę Kaire, žudymo.

Tuo tarpu kitiems trims kaltinamiesiems, teistiems toje pačioje byloje su Musulmonų brolijos dvasiniu lyderiu Mohamedu Badie (Mohamedu Badija), buvo skirta mirties bausmė.

M.Badie yra nuteistas kalėti iki gyvos galvos dar trijose kitose bylose.

Visam gyvenimui už grotų buvo pasiųsti dar 14 asmenų, tarp jų M.Badie pavaduotojas Khairatas al Shateras (Chairatas Šateras) ir Saadas al Katatni (Saadas Katatnis).

Jie visi buvo nuteisti už „žmogžudystes“ ir „skatinimą žudyti žmones“, taip pat šaunamųjų ginklų turėjimą, bet dar galės apskųsti nuosprendžius.

M.Badie ir kiti teismo posėdyje dalyvavę kaltinamieji pasmerkė teismo sprendimą ir sušuko „Šalin kariškių valdymą!“

2013 metų birželio 30-ąją protestuotojai įsiveržė į Musulmonų brolijos būstinę Kaire ir ją padegė, kai milijonai žmonių išėjo į Egipto gatves, reikalaudami, kad atsistatydintų islamiškų pažiūrų prezidentas Mohamedas Mursi (Mohamedas Mursis).

Prokurorai sakė, kad 12 protestuotojų žuvo per susirėmimus su M.Mursi šalininkais, šturmuodami Musulmonų brolijos biurus. Dar per 90 žmonių buvo sužeisti.

M.Badie anksčiau buvo nuteistas myriop dviejose kitose bylose, bet vėliau tie nuosprendžiai buvo atšaukti apeliaciniame procese.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių