Egipto teismas atidėjo nutarties paskelbimą „al Jazeera“ žurnalistų byloje

  • Teksto dydis:

Egipto teismas ketvirtadienį atidėjo nutarties paskelbimą pakartotinai nagrinėjamoje prieštaringai vertinamoje byloje, kurioje trys arabų palydovinės naujienų televizijos „al Jazeera“ žurnalistai kaltinami uždraustos Musulmonų brolijos palaikymu.

Latvių kilmės australas Peteris Greste (Piteris Grestė), kanadietis Mohamedas Fahmy (Mohamedas Fahmis) ir egiptietis Baheras Mohamedas buvo nuteisti kalėti praeitais metais už „klaidingų naujienų skleidimą“ savo reportažuose apie 2013-aisiais kilusius neramumus, per kuriuos armija nuvertė islamiškų pažiūrų prezidentą Mohamedą Mursi (Mohamedą Mursį).

P.Greste, kuris vėliau buvo deportuotas, ir M.Fahmy pagal pirmąjį nuosprendį buvo nuteisti kalėti po septynerius metus, o B.Mohamedas – 10 metų.

Apeliacinis teismas nurodė bylą nagrinėti iš naujo, argumentuodamas, kad nutartis buvo grindžiama per menkais įrodymais prieš tris žurnalistus, dirbančius Dohoje įsikūrusios „al Jazeera“ kanalui, transliuojančiam anglų kalba.

Ketvirtadienį teismas nesurengė nekantriai laukiamo posėdžio, o vienas advokatas sakė, kad buvo informuotas, jog posėdis atidedamas.

Dabar tikimasi, kad nutartis bus paskelbta rugpjūčio 2 dieną, pranešė valstybinė naujienų agentūra MENA.

Kai kurie kaltinamųjų artimieji ir advokatai sakė, kad tas posėdis atidėtas iki rugpjūčio 8-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių