ES diplomatijos vadovė: tyrimas dėl Malaizijos lainerio turi būti tęsiamas

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos vyriausioji įgaliotinė užsienio reikalams ir saugumo politikai Federica Mogherini (Federika Mogerini) pareiškė, kad yra itin svarbu, kad Jungtinės tyrėjų grupė (JTG) galėtų užbaigti savo darbą tiriant Malaizijos reiso MH17 lainerio tragediją.

Ji ragina tarptautinę bendruomenę ir toliau remti šį tyrimą.

„JTG darbas dėl atskirų įtariamųjų išaiškinimo tęsiasi. Itin svarbu, kad tyrėjai galėtų nepriklausomai ir kruopščiai užbaigti savo darbą. Tam, kad būtų užtikrinta, jog kaltieji dėl MH17 bus nubausti, baudžiamajam tyrimui reikia ir tolesnės tarptautinės bendruomenės paramos. Visos šalys, galinčios padėti tyrimui, privalo tai padaryti, kaip nurodoma JT Saugumo Tarybos 2166-ojoje rezoliucijoje“, – sakoma F.Mogherini pranešime.

Tarpiniai nepriklausomo baudžiamojo tyrimo rezultatai parodė, kad JTG padarė nemažą pažangą ir atsakė į daugelį klausimų, kankinusių žmones, praradusius savo artimuosius 2014 metų liepos 17-ąją, sakė ji.

„Europos Sąjunga visiškai palaiko JTG darbą ir sveikina šalių pasiektą progresą kuriant veiksmingą mechanizmą, užtikrinantį baudžiamąjį persekiojimą“, – sakė F.Mogherini.

Malaizijos oro linijų lėktuvas „Boeing 777“, kuris skrido įprastu reisu iš Amsterdamo į Kvalą Lumpūrą, sudužo 2014 metų liepos 17 dieną. Žuvo visi 298 jame buvę žmonės.

JTG, kurią sudaro prokurorai ir kiti teisėsaugos organų atstovai iš Ukrainos, Nyderlandų, Belgijos, Australijos ir Malaizijos bei Eurojusto atstovai, buvo sukurta 2014 metų rugpjūčio 7 dieną.

2016 metų rugsėjo 28-ąją JTG pristatė pirmąsias baudžiamojo tyrimo dėl MH17 lainerio numušimo Rytų Ukrainoje išvadas.

Nyderlandų vadovaujami tyrėjai paskelbė radę įrodymų, kad MH17 buvo numuštas raketa 9M38, paleista mobiliojo raketų komplekso „Buk“, atvežtu iš Rusijos Federacijos teritorijos. Po raketos paleidimo šis kompleksas buvo skubiai grąžintas į Rusiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turi

Turi portretas
buti paviesinti palydovo irasai kuriuos jaw pareiske turinti padaryti incidento metu, bet jie iki siol tai slepia...jei tai butu susije su rusais tai jau ta pacia diena butu paviesinta. Akivaizdu kad tai buvo benderu akcija, nes kodel reiketu slepti tai tada...

jankis

jankis portretas
ką ten tęst,ten senai viskas aišku,kad ukrų banderlogai tai padarė amerikos žmogžudžių įsakymu,o svyla,tai ne putino padai,o pas tave sumyšta vata tavo galvoje

Faktas

Faktas  portretas
Putino banditams svyla padai. Nors lėtai, bet užtikrintai artėja atpildo valanda.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių