Gėjų parado dalyvius badęs žydas nuteistas kalėti iki gyvos galvos

  • Teksto dydis:

Izraelio teismas sekmadienį skyrė laisvės atėmimą iki gyvos galvos žydui ultraortodoksui, kuris užpuolė Jeruzalėje vykusios gėjų parado dalyvius ir nudūrė vieną 16-metę, o dar kelis žmones sužalojo.

Jeruzalės apygardos teismas balandį pripažino Yishai Schlisselį (Jišajų Šliselį) kaltu dėl nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti kitus šešis žmones per incidentą, įvykusį pernai liepą.

Jam buvo skirtas įkalinimas iki gyvos galvos ir dar 31 metai laisvės atėmimo, sakoma teismo pranešime.

Po to incidento policija sulaukė griežtos kritikos, kai paaiškėjo, kad Y. Schlisselis buvo ką tik atlikęs 10 metų laisvės atėmimo bausmę už panašų išpuolį ir paleistas iš kalėjimo vos trys savaitės iki išpuolio. 

Jis taip pat buvo paskelbęs internete laišką, kuriame kalbėjo apie „šventvagystę“, t.y. gėjų paradą Šventajame mieste, ir sakė, kad tą renginį būtina sustabdyti, netgi žmonių gyvybių kaina.

Daugelis kėlė klausimą, kodėl 40-mečiui Y. Schlisseliui buvo leista prisiartinti prie parado, per kurį Jeruzalės centre žygiavo tūkstančiai žmonių.

Įvykio liudininkai pasakojo apie šiurpinančias scenas, kai barzdotas vyras, vilkintis tamsius žydų ortodoksų drabužius, puolė parado dalyvius su peiliu.

„Tas vyrukas nė kiek neatgailavo“, – naujienų agentūrai AFP prie teismo rūmų sakė 31 metų Noamas Eyalas (Noamas Ejalas), vienas iš nukentėjusiųjų.

„Per ankstesnį posėdį jis sakė, kad tai esąs religinis karas“, – pažymėjo N. Eyalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Magyla

Magyla portretas
Ne, žudyti yra per daug. Geriau būtų su rykšte per jų plikas šiknas pertraukęs.

miltai

miltai portretas
Stai kur tikras veidas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių