Į skandalą dėl sekso baro įtrauktam japonų ministrui – nauji įtarimai

  • Teksto dydis:

Japonijos pramonės ministrui penktadienį, kitą dieną po to, kai jis pripažino, kad jo pavaldiniai leido tarnybinius pinigus sekso bare, vėl buvo daromas spaudimas – dėl jo akcijų Fukušimos atominę elektrinę, kurią jis prižiūri, eksploatuojančioje kompanijoje.

Paprastai rimtą Japonijos politikos sceną sukrėtė sekso baro skandalas ir dviejų naujai paskirtų ministrių atsistatydinimas dėl kaltinimų netinkamai naudojus lėšas.

Dviejų ministrių atsistatydinimas anksčiau šią savaitę buvo pirmoji rimta problema premjerui Sh.Abe, nuo pat jo atėjimo į valdžią 2012 metų gruodį, kai baigėsi nestabilių vyriausybių ir kasmet vykdavusių premjerų pasikeitimų periodas.

64 metų pramonės ministras Yoichi Miyazawa (Joičis Mijadzava), kuris į šį postą buvo paskirtas prieš kelias dienas, atsistatydinus jo pirmtakei Yuko Obuchi (Juko Obuči), laikėsi tvirtai, kai jo buvo klausinėjama apie akcijas kompanijoje „Tokyo Electric Power“ (TEPCO), neigė bet kokį interesų konfliktą ir tvirtino, kad niekada tų akcijų neparduos.

Šio politikos veterano naujasis darbas apima energetikos sektorių ir yra Tokijo bandymų įtikinti skeptiškai nusiteikusią visuomenę šalies branduolinių reaktorių darbo atnaujinimo saugumu „veidas“. Japonijos branduoliniai reaktoriai buvo sustabdyti po 2011 metais įvykusios nelaimės Fukušimos atominėje elektrinėje.

„Jų turėjimas reiškia, kad aš, kaip ministras, remiu TEPCO“, – penktadienį žurnalistams sakė Y.Miyazawa.

Valdžia neteikė reikšmės šiam klausimui ir nurodė, kad Y.Miyazawa apie maždaug 600 savo akcijų, kurios šiuo metu yra vertos maždaug 1 850 dolerių, informavo ir sutiko tam laikui, kol dirbs pramonės ministru, padėti jas į patikos fondą.

Pranešama, kad Y.Miyazawa didžiąją daugumą tų akcijų nusipirko prieš atominės energetikos krizę, dėl kurios TEPCO buvo griežtai kritikuojama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių