Indijoje į mokyklą atklydęs leopardas sužalojo penkis žmones

  • Teksto dydis:

Indijos pietiniame Bangaloro mieste į mokyklą atklydęs laukinis leopardas sužeidė penkis žmones ir po kelių valandų buvo pagautas, pranešė laukinių gyvūnų apsaugos pareigūnai.

Mokykloje sekmadienį darytose nuotraukose užfiksuota, kaip žvėris klaidžioja po uždarytą teritoriją ir piktai ginasi nuo miškininkų, laukinių gyvūnų apsaugos aktyvistų ir kitų žmonių, kurie prie jo prisiartina per arti.

Karnatakos valstijos laukinių gyvūnų apsaugos pareigūnas Ravi Ralphas (Ravis Ralfas) sakė, kad žvėris atkeliavo iš netoliese esančio miško ir peršoko per mokyklos kompleksą juosiančią tvorą.

Vienoje nuotraukų matyti, kaip leopardas puola ant žemės gulintį vyrą, kuris ranka bando apsiginti. Kitoje – laukinis katinas letena kabina vyro koją, kai šis bando perlipti per uždarytus vartus.

„Po keturias valandas trukusios operacijos leopardas buvo sugautas ir uždarytas į narvą. Jis buvo uždarytas viename kambaryje ir sutramdytas raminamųjų vaistų šūviu, kuris buvo paleistas pro ventiliacinę angą“, – sakė R.Ralphas naujienų agentūrai AFP.

Žvėris buvo išvežtas stebėjimui į Bengaloro zoologijos sodą, tačiau vėliau paleistas į mišką. Sužeistiesiems buvo suteikta medicininė pagalba dėl nesunkių sužeidimų.

Praėjusių metų oficialiais duomenimis, Indijoje gyvena nuo 12 tūkst. iki 14 tūkst. leopardų. Šie laukiniai žvėrys, mažėjant jų gyvenamiems plotams, vis dažniau užklysta į žmonių gyvenvietes.

Centrinėje Indijos dalyje 2014 metais gyvenamojo namo kieme leopardas sudraskė penkerių metų berniuką, o 2013 metais Mumbajuje padarytame vaizdo įraše matyti, kaip į daugiabučio namo fojė įsėlinęs žvėris pačiumpa mažą šunelį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių