Indijos policija nukovė mažiausiai 21 maoistų sukilėlį

  • Teksto dydis:

Indijos policija pirmadienį nukovė mažiausiai 21 maoistų sukilėlį per susišaudymą šalies rytuose, pranešė vietos pareigūnai.

Policija informavo, kad surengė pasalą 30-40 maoistų sukilėlių grupei netoli Odišos ir Andra Pradešo valstijų sienos. Užpulti sukilėliai atsakė ugnimi.

„Policija kol kas surado 21 nukauto maoisto kūną“, – naujienų agentūrai AFP telefonu iš Odišos sakė policijos atstovas C.K.Dharua.

„Paieškos operacija tebevyksta. Tikėtina, kad aukų skaičius dar išaugs, nes (maoistų) susitikime buvo daug žmonių“, – pridūrė jis.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad per susišaudymą buvo sužeisti du policijos pareigūnai, tačiau oficialiai ši informacija kol kas nepatvirtinta.

C.K.Dharua sakė, kad policija aptiko ginklų, tarp jų Kalašnikovo automatų ir pusiau automatinių šautuvų.

Indijos maoistai sukilimą pradėjo praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje, įkvėpti Kinijos revoliucijos lyderio Mao Zedongo (Mao Dzeduno). Šis sukilimas jau nusinešė tūkstančius gyvybių.

Sukilėliai, kuriuos buvęs vyriausybės vadovas Manmohanas Singhas yra pavadinęs rimčiausia vidaus grėsme šalies saugumui, tvirtina kovojantys už skurstančių genčių teises į žemę ir darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių