Indonezijoje per smarkų žemės drebėjimą apgadinti pastatai

Stiprus žemės drebėjimas antradienį supurtė atokų Indonezijos rytinį regioną ir apgadino kelis pastatus, o vienas paauglys dingo įkritęs į upę.

Anksti ryte įvykusio 7 balų žemės drebėjimo epicentras buvo Papua provincijos kalnuotoje vietovėje už maždaug 250 km į vakarus nuo to regiono sostinės Džajapuros, o jo židinys buvo maždaug 52 km gylyje, nurodė JAV Geologijos tarnyba (USGS).

„Labai stiprūs požeminiai smūgiai buvo juntami keturias sekundes, – sakė krizių valdymo agentūros atstovas Sutopo Purwo Nugroho (Sutopas Purvas Nugrohas). – Panikos apimti gyventojai išbėgo iš savo namų.“

Gelbėtojai tikriausiai tik po kelių valandų pasieks vietoves, esančių Memberamo rajone, arčiausiai epicentro, pridūrė S.P.Nugroho.

Kasonavedžos mieste, esančiame netoli epicentro, vienas namas sugriuvo, o kitas buvo apgadintas, sakė vietos gelbėjimo tarnybos pareigūnas Yonas Taudufu (Jonas Taudufas).

Vienas 15-metis, kurį žemės drebėjimas užklupo žvejojantį, įkrito į vandenį ir iki šiol nėra surastas, nurodė Y.Taudufu. Be to, viename kelyje atsivėrė 50 metrų ilgio plyšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių