Indonezijos potvynių aukų padaugėjo iki 26

  • Teksto dydis:

Indonezijoje dėl staigių potvynių ir žemės nuošliaužų žuvusiųjų padaugėjo iki 26, o dar 19 žmonių vis dar ieškoma, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Garuto mieste Vakarų Javos provincijoje, kur dėl smarkių liūčių sukelto staigaus potvynio žuvo 23 žmonės, o dar 18 tebėra dingę, pradėta teikti pagalba, pranešė Nacionalinė nelaimių valdymo agentūra.

Slūgstantys potvyniai atskleidė baisius vaizdus: iš namų likę tik nuolaužos, apverstos mašinos ir griuvėsiai, išsibarstę purvinose gatvėse.

Tarp žuvusiųjų ir dingusiųjų yra keliolika vaikų iki 12-os metų, nors keli iš jų dar turi būti oficialiai atpažinti, nurodė agentūra.

Paramos komandos ir kariai atvyko į Garutą ieškoti dingusiųjų, o padaryta žala vertinama naudojant bepilotę skraidyklę, sakoma agentūros vadovo Willemo Rampangilei (Vilemo Rampangilio) pranešime.

„Yra pakankamai maisto ir švaraus vandens. Bendruomenė taip pat padeda“, – sakė W. Rampangilei ir pridūrė, kad ataskaita apie nelaimę išsiųsta ir prezidentui Joko Widodo (Džokui Vidodui).

Be namų likusiems apie 430 žmonių buvo pastatytos laikinos pastogės ir virtuvės, o pagalbos komandos atsiuntė šiltų pledų ir drabužių.

Vakarų Javoje smarkios liūtys taip pat sukėlė purvo nuošliaužų Sumedango apskrityje, kur žuvo trys žmonės, o dar vieno vis dar ieškoma, sakoma Nacionalinės nelaimių valdymo agentūros atstovo Sutopo Purwo Nugroho (Sutopo Purvo Nugroho) pranešime.

Purvo, akmenų ir vandens lavina vėlų antradienį nusiaubė kaimą Sumedange: buvo sugriauti namai ir viena mečetė, po nuolaužomis palaidoti žmonės.

Šioje didelėje salų valstybėje dažnai pasitaiko žemės nuošliaužų, potvynių ir kitų stichinių nelaimių.

Krizių valdymo pareigūnai perspėjo gyventojus būti budriems, nes meteorologinis reiškinys La Ninja gali sukelti šiam metų laikui neįprastų liūčių.

Birželį beveik 50 žmonių žuvo, kai vandens, purvo ir akmenų srautai nusirito ant kaimų tankiai gyvenamoje Centrinės Javos provincijoje pagrindinėje šalies saloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių